deepblue
deepblue (üye)
İzmir / Amatör

Praktica Ltl+carl Zeis Objektif

manuel bir makina ararken bir arkadaşda praktica ltl buldum.üzerinde 50 mm carl-zeiss jena objektif var.makinanın resimlçerini gördüm.çok tyemize benziyor.tüm fonksiyonlarının çalıştığı ifade ediliyor.pozometresinin çalışması için çekim düğmesinin yanında başka bir düğmeye basmak gerekiyormuş.çekim düğmesi de makinanın ön yüzünde.Arkadaşa da İngiltereden gelmiş.
Bu makina hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımızı rica ediyorum.

Tarih: 8 Şubat 2005, 12:11 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

Çok eski tip ve en temel özelliklere sahip bir makine.Poz ölçerken çekimin yapılacağı diyaframı kullanır yani vizör karanlık olabilir ölçüm sırasında(stop-down ölçüm).Tabii yenilere göre ağır ve büyüktür. Sağlamsa ve fiyatı da çok ucuzsa düşünülebilir.Ayni devrin Pentax Spotmatik II si filan çok daha iyi makinedir aslında.Üzerindeki objektif fena değil ama Carl Zeiss Jena'ları(Doğu alman) Zeiss Ikon'lar ile karıştırmamak gerek. M42 Pentax/Praktika vidalı objektiflerle uyumlu olması lazım.Keşke deneme çekimi yapabilseniz.
Sizin diğer seçenekler sanki daha uygun ama fiyata göre değişir durum tabii.

 

Tarih: 15 Şubat 2005, 19:08 - İp: yok
deepblue
deepblue (üye)
İzmir / Amatör

alito kardeş,sonunda çok temiz minolta XG-A buldum çok uygun bir fiyata aldım(120 YTL).kullanma kılavuzu-kılıfı-garanti belgesi içinde.üzerinde 50mm f/1:1.7 objektif var.Bir de 28-70 veya 35-135mm zoom obj.alabilirsem uzun zaman idare eder.
yardımın için tekrar teşekkürler.

 

Tarih: 20 Şubat 2005, 17:33 - İp: yok
  • 1