nazi_
nazi_ (üye)
İstanbul / Meraklı

Pentax Mx Modeli Hakkında Konuşalım.

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle hiç bir yerden bilgi edinemediğim ve görsellerine dahi ulaşamadığım bu MX modeli hakkında bilgi sahibi olan var mı merak ediyorum ? Yani Pentax'ın iyi bir modelimidir ?

1 hafta kadar önce Sirkeci Hayyam pasajından Pentax MX model bir filmi fotoğraf makinesi satın aldım. 50mm 1.1:9 lens ile birlikte 140 tl verdim. Lensin yanındaki zamanlayıcı kol yoktu ve ufak tefek hasarları vardı. 50 tl verip hepsini yaptırdım ve çalışmasında herhangi bir problem olup olmadığını kontrol ettirdim. Daha sonra 80 tl ye 80 - 200mm bir objektif daha aldım. Son olarak 30 tl verip sıfır bir de flash aydınlatma aldım. Çanta, orjinal pentax askısı ve objektif ön - arka kapakları olmak üzere tüm takıma toplam 350 tl verdim. Fotoğraf çekmeye yeni başladım ve bu ekipmanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Son olarak sıfır ayarında bir 28 mm e 90 zoom yapabilen (sanırım doğru hatırlıyorum) bir pentax objektif gözüme çarptı. Digital makinelere filan uyumluydu. Onu da alırsam bir eksiğim kalmayacak sanırım.

Makineye ait görselleri daha sonra ekleyeceğim.

Tarih: 25 Temmuz 2013, 13:30 - İp: 78.***.**0.183
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

1 yil kadar Pentax Super A kullandim. Ebatlari oldukca guzeldi, ince bir 50mm lens ile mont cebine rahatlikla giriyordu. Makinada kucuk boyutlar aradigim zaman, normalde otomatik mod'lu bir makinada ariyorum demektir. Cepten cikart, gereken tarafa yonelt, deklansore bas. Boylece hem kaliteli hem bas cek bir makinaya sahip olmus oluyorum. Pentax super A bu rahatligi ban averiyordu, biraz daha yeni Pentax objektifleriylem M, A, S , P modlari mevcut, Manuel objektiflerle sadece A mod. TTL Flash ile calisabiliyor.

Sizin aldiginiz makina guzel, dayanikli ama bence okadar kullanisli degil. Belirli bir sure kullandiktan sonra isterseniz gercekten pentax super A modeline bir goz atin Pentaxin urettigi yeni objektiflerle calisa bilen en iyi demir body!

 

Tarih: 22 Ağustos 2013, 10:01 - İp: 217.***.**3.225
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Bu arada, Pentaxi satma nedenim makinadan memnun olmamam degildi. Dijital makinam Nikon oldugu icin, Filmi makinaminda oyle olmasini istedim ve nikon f90x aldim. Iki farkli sitem biraz pahali cikiyor..

 

Tarih: 22 Ağustos 2013, 10:04 - İp: 217.***.**3.225