mapiper
mapiper (üye)
Rize / Amatör

Olmazsa Olmazınız Nedir?

Arkadaşlar Dijital makina kullanıyorum, ama bi türlü analog makina alma isteğimden vazgeçemiyorum aslında vazgeçmek istemiyorum bir tutku haline geldi bende bu... İşte bu yüzden bir beyin fırtınası yapmak istiyorum sorum şu:
Bir Analog makinada sizin için vazgeçilmez özellik nedir?

Cevaplarsanız sevinirim...

Tarih: 16 Mayıs 2006, 23:07 - İp: 85.***.**3.199
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar,
bilmem işinize yarayacak mı diyeceklerim ama bir deniyeyim..
Öncelikle Eğer dijital makna ve bu elinizdeki makina eğer dslr ise aynı markadan devam etmeniz az objektif taşımanıza neden olacağını unutmayın.Eğer elinizde dslr yoksa ve dönecekseniz ozaman şanslısınız, çünkü yapapacağınız objektif yatırımını doğru yapabileceksiniz demektir. Olsılıkla, kafanızı karıştıracak yeni nesil sensör boyutlarına uygun objektif yatırımından kaçınmanız akıllıca olur,sadece dijitale yönelik objektif almanız hamallık yamanıza sebep olur çünkü. Kriterlere gelince günümüzün yakın yıllarda üretilen tüm makinalar ın hepsi neredeyse aşağı yukarı aynı işlevleri görmektedir.Zaten çoğu kişiler manuel kullanıma yönelir, ama nadiren de hız gerektiren veya zor alanlarda geri kalan modları da kullanır. Af olmasında büyük yarar var , bunun getirisi hızdır, netlemekle vakit kaybı yaşamazsınız. Ve zaten manul kullnmanıza da engel olmaz , dilediğiniz zaman manuel netlemeye geçerek dilediğiniz gibi foroğraf pozlarsınız. Diğer bir konu markadır,en çok satılan en çabuk elden çıkartılandır, en iyi olmaz herzaman ama bir gün elden çıkarmak istediğinizde ucubik bir markayı elden çıkartmakta zorlanır, aksesuarlarını bulmakta problem yaşar, kullanılmış 2 . el objektif flaş benzeri malzemelere ulaşmanız da bu oranda zordur. Mesela ben canon bayonetlerinin değişmesinden dolayı almadım. Eğer yeneiyatırım yapacaksanız size tavsiyem dia pozitif ile çalışmanız..Bunun sebebi banyodur..Negatife oranla daha rahat edersiniz.Tolerans olarak negatifin kazançlı olmasına rağmen dia banyosu sizi daha az üzer.. Şimdi bunun sebepleri uzun uzun anlatmayayım ama siz her ikisini de deneyin derim, ardından eminim benim bu dediğimi hatırlarsınız.

sevgiler

 

Tarih: 17 Mayıs 2006, 02:42 - İp: 81.***.**9.186
mapiper
mapiper (üye)
Rize / Amatör

İlginize teşekkür ederim; fakat bundan sonra cevap yazacak olan olursa sadece bir cümle veya kelime yazsın makinasında olmazsa olmazı nedir yani en sevdiği özelliği nedir belki biraz ssaçma oldu ama hafiften geyik muhabbetine de dönsün istiyorum.

 

Tarih: 17 Mayıs 2006, 16:55 - İp: 85.***.**4.21
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

teknolojisi çok ucuzladı. 150 dolara eos 5 aldım. 30D bile aynı özelliklere sahip değil. fiyatları karşılaştırılamaz bile.

 

Tarih: 17 Mayıs 2006, 23:35 - İp: 84.***.**5.13
  • 1