n.f.a
n.f.a (üye)
Ankara / Amatör

Nikon F3

Elimde bir Nikon F3 var. bir sırt çantası alıp dijital makinemin yanında ona da yer açıp kullanacağım. F3 ile ilgili tecrübeleri olan üstatlar bana ne önerirler?

Tarih: 12 Mart 2013, 09:08 - İp: 78.***.**3.243
anlylmz
anlylmz (üye)
İstanbul / Meraklı

Ayrıca Facebook'ta sadece analog makine kullancılarının olduğu Analograf, Negatif, Ahan da Fotoğraf adında gruplar var. Seni de bekleriz, gayet güzel insanlar ve fotoğraflar var.

 

Tarih: 14 Mart 2013, 17:05 - İp: 193.***.**3.10
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Benimde birzamalnlar elde etmek istedigim bir makinaidi F3... Gule gule kullan. Fotograf cekmek icin film kullanmak dunyanin en dogal seyi idi bir zamanlar, simdi ise bazilari bu isi anlamsiz buluyor... Nerden geldiimizi ne cabuk unuttuk? Dijitalin kolaylii insana zevk vermez (benim gibi insanlara en azindan). Cou zaman tum insanlar fotografin kalitesine bakar, megapikseline bakar, 100%zoom yaparak ekranda pixel pixel inceleme yaparlar acaba cektigim kisinin kirpikleri sayiliyormu diye. Onemli olan bu mu ? Fotografin icerii mi? Bence fotograf filmi ustaca kullanildiginda vermek istedigimiz tum duyguyu fotografa tasimaya yeterde artar bile. Dijitalciler pixellerini saymaya devam etsin... Makinani rafa kaldirmani hic tavsitye etmiyorum, satmada... Siyah beyaz deniyebilirsin, kendine ib kosede kucuk bir laburatuvar kurup bu isteki zevkin doruk noktasina ulasaiblirsin... Vazgecme!

 

Tarih: 15 Mart 2013, 14:10 - İp: 217.***.**3.225
n.f.a
n.f.a (üye)
Ankara / Amatör

Selamlar Erol bey. öyle şeyler yazdınız ki, keşke hiç bitmesede sürekli okusam dedim.. cidden çok sağlam bir makinem var açıkçası.. bir tek çizik yok desem yeridir. ayrıca bir kaçta aparatı mevcut elimde. tepeden bakılabilecek kadraj ve uzatma tüpleri var. nikon 60 mm af lenste var üzerinde ayrıca. ve en can alıcı nokta flaşıda mevcut. ilkbaşta söyleniler konusunda karamsarlığa kapılmadım değil. analog makinelerin çekim sonrası sıkıntılarından bahseden arkadaşlarda haklı aslında. sıkıntı yaşamamak için tanıdık fotoğrafçılara gitmek gerekli bunu anladım. bu ortamı nasıl elde edeceğim konusunda sağolsun "anlylmz" ın verdiği sosyal gruplardan birileri ile tanışarak hallolacak bir iş sanırım. F3 mü rafta yatırmak hiç mi hiç içimden gelmiyordu. dediklerini emin ol uygulayacağım. ileride küçük bir karanlık oda neden olmasın yapılabilecek şeyler bunlar. Vazgeçmeyeceğim zaman ayırıp, önerilerde bulduğun için çok çok teşekkür ederim. Selamlar.

 

Tarih: 15 Mart 2013, 14:43 - İp: 78.***.**3.243
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Deisik vizorler var elinde anladigim kadariyla, bazilarinin fiyatida oldukca yuksek, elindeki saglam takim gibiHerneyse, F3 olmasi yeterli zaten. Bu arada turkiyede fiyatlar nasil bilmem ama bulgaristanda cok ucuza evde film yikama aletleri eldeedebilir insan.
Film yikama tanki (2- veya 5 filmlik) - 25-30TL
Developer (kimyasal) D76/A49 dielim - 1 litrelik toz 5-6TL
Fixer (kimyasal) A300 diyelim - 1 litrelik 1 TL civari...
Huniler, kaplar zaten her evde var, bir termometre...
1 Litre developer ile yaklasik 10 film yikanabilir.
Fixer daha dayanikli... Buraya birde film tarayci eklersek biraz maliyet kalkiyor ama ben negatiflerimi dijital makinaile cekiyorum. Ilgilenen olursa tam olarak nasil yaptigimi anlatirim.

Demek istedigim bu is okadar zor deil, yabanci eller degmesin dedersen kendinde yapabilirsin. Renkli film bile yikamak mumkun ama biraz daha zamanlara uymak lazim orda... Boyle seyler, analog dunyasina hosgeldin

 

Tarih: 15 Mart 2013, 15:10 - İp: 217.***.**3.225
n.f.a
n.f.a (üye)
Ankara / Amatör

eyvallah hoşbulduk. burada fiyatlar biraz yüksek + özenilmiyormuşta filmine. ya vakti geçiriyorlarmış yada kısa tutuyorlarmış banyoda vesaire... banyo ekipmanlarıda pahalıdır muhtemelen. bakalım hayırlısı.. bulacağım bir yolunu . araştırıp okuyup bilgi sahibi olup ve işin ehli olan üstadlarla takılarak halledebilirim bu işleri.. uzun vadeli düşünmek gerek. bunun için konuyla ilgili tam bilgi sahibi olmam lazım. başladım analoğa hadi hayırlısı

#n.f.a' tarafından 15.03.2013 15:38:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Mart 2013, 15:17 - İp: 78.***.**3.243
svn
svn (üye)
İstanbul / Amatör

Elinizdeki makine gerçekten zamanının en iyilerinden, kimi fotoğaraçılar filmli makine ile uğraşmak istemezler maliyeti ve zahmeti açısından ki haksız da sayılmazlar. Ben her ikisini de kullanılmasından yanayım sizin gibi çünkü bana göre analog fotoğraf makinelerinin halen daha avantajları var. Mesela nikon f3 full frame bir makinedir bu gün full frame dslr almak isterseniz fiyatları çok yüksek ki bana göre amatör kullanım için gereksiz. Analog da kaliteli fotoğraf için kaliteli lens ve kaliteli filim önemlidir body sadece aracıdır. Elinizdeki lenslerin son derece kaliteli kodak ektar 100 veya fujichrome velvia 50 dia filimi ile dslr makinelerden çok daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Bana göre analog makine kullanmanın diğer bir avantajı da daha seçici karelere yönlendirir ve gördüğünüz karelerin sadece güzel olması tatmin etmez sizi heycanlandıran kareler için basarsınız deklanşöre daha da özenirsiniz çektiğiniz kare için çünkü sadece 36 poz hakkınız vardır. Size önerim kullanın yanınızdan ayırmayın eğer illaki rafa kaldıracaksanız makinenize talip olabilirim

 

Tarih: 27 Aralık 2013, 17:03 - İp: 78.***.**7.200