mehmetcihan
mehmetcihan (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon Em+sigma F2. 8 28mm Macro

Uzun yıllar dijitale direnen eski bir Minoltacıydım. 404si ve 700si ile çok çalıştım ve sonunda değişime yenilerek Minolta body lerimi sattım. Lensleri kullanmak içinde tercihi Sony den yana kullandım. Evet bu yeni teknelojik oyuncaklar süper lafım yok fakat analog sevdamın hala var olduğunu hissederek çok temiz bir NikonEM satın aldım. Ben bu kadar sevimli bir makine daha görmedim
Bir makara çekim yaptım ve banyo için bekliyor baskıları yakında burada vereceğim. Şimdi çekimde çıkarken NikonEM siz olamıyorum.
Bu makineyi kullananlar varsa püf noktaları hakında bilgi alabilirmiyim.
Bir şey daha NikonEM için birde film çevirici motor ünitesi aldım fakat deklanşöre basınca belki daha elim alışmadı ondandır, bir anda bir kaç kare birden çekiyor.Yokmudur bunun tek tek çekim modu falan.
Teşekkürler


#mehmetcihan' tarafından 02.04.2009 18:48:18 tarihinde düzenlendi.


#mehmetcihan' tarafından 02.04.2009 22:37:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Nisan 2009, 13:05 - İp: 78.***.**5.137
xbagcix
xbagcix (üye)
Almanya / Amatör

Evet EM şirin bir cihaz. Ama enstanteneye müdahale edememesi kötü.
Sadece diyafram öncelikli çalışan başka bir SLR görmedim.

Analog sevdanız hiç bitmesin

 

Tarih: 2 Nisan 2009, 20:39 - İp: 88.***.**2.31
enopis
enopis (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba mehmetcihan,
öncelikle nikon em' niz hayırlı olsun, güle güle kullanın. bu makina hakkında böyle hisseden sadece siz değilsiniz. em nikon'un en küçük en hafif ve en kolay kullanılan slr'sidir. o kadar kolay ve basittir ki onu herkes kullanabilir. vücudunuzun uzantısı haline gelir ve asla fazla gelmez.
benim ilk slr makinemdi. ondan sonra pek çok makinam oldu.ama elimin altında hala birtane em var, orjinal e serisi 50mm 1.8 lansi ile. artık onu pek çekime götürmüyorum ama elimin altında olması hoşuma gidiyor.
em' de hangi motoru kullanıyorsunuz bilmiyorum ama eğer motorun üstünde tek&seri sviçi yoksa böyle alışmak zorundasınız. ben em' de soligor n-1t timer motor kullanıyorum oda aynen bahsettiğiniz gibi çalışıyor.
eğer em hakkında sorularınız olursa ve cevaplayabilirsem memnun olurum, teşekkürler...

 

Tarih: 2 Nisan 2009, 20:40 - İp: 78.***.**1.247
mehmetcihan
mehmetcihan (üye)
İstanbul / Amatör

xbagcix, teşekkürler evet bu sevda bitmeyecek gibi.
Dediğiniz gibi perde hızına müdahele edilmeyen (1/90 dışında) en ilginç SLR. Diyafram öncelikli çekime alışık olduğum için şimdilik çok sıkıntı duymadım zaten.
Ne yapalım bizde sakin sakin çekeriz

 

Tarih: 2 Nisan 2009, 22:44 - İp: 85.***.**3.92
mehmetcihan
mehmetcihan (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili enopis ilginize teşekkürler. Motor drive MD-E Nikon marka, fakat üzerinde söylediğiniz gibi bir ayar yok bunun. Sanırım deklanşöre basarken dikkat edeceğim başka çaresi yok. Yada en iyisi el ile kullanmak. Amaç zaten nostaljik takılmak

Eski bir kullanıcı olarak size flaş ile ilgili sormak isterim. Hayyan pasajda (İstanbul) bu makinenin orjinal flaşını buldum. Alıp almamakta kararsızlık yaşarken flaş satıldı zaten. Neyse elimde eski bir flaş vardı ve onu kullanmayı düşünüyorum. Flaş çekimde çakıyor fakat tabiki senkronize çalışmıyor. Bu durumda anladığım kadarıyla iç mekan çekimlerinde 1/90 konumuna alıp çekim yapmak lazım. Doğrumudur?
(aklıma başka şey gelmiyor zaten)
Teşekkürler.

 

Tarih: 2 Nisan 2009, 22:55 - İp: 85.***.**3.92
enopis
enopis (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba mehmetcihan,
tahmininiz doğru, m90 a alıp flaşlı çekim yapabilirsiniz.
saygılar, kolay gelsin...

 

Tarih: 3 Nisan 2009, 11:30 - İp: 78.***.**6.250
  • 1