emo nikon
emo nikon (üye)
Antalya / Amatör

Nikon Coolpix 8800 Lens Problem

Herkese selamlar nikon coolpix 8800 makinem var koruyucu adaptör seti aldım üzerinde hood,58 m lens,2 ad adaptor var.taktıkdan sonra vizörden bakınca dürbünle bakıyomuş gibi oluyor bu konuda nikon türkiye bile yardımcı olamadı bu konuda bilgileri olanların yardımına ihtiyacım var şimdiden teşekürler...

Tarih: 5 Haziran 2006, 17:57 - İp: 85.***.**7.227
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

O kadar fazla çıkıntıyı lensin önüne ardarda takarsanız sonuç da böyle olur. 58 m lens derken herhalde 58 mm filtreden bahsediyorsunuz. O filtreyi kullanabilmek için tek bir adaptör ve üzerine filtre yeterli olacaktır, o da adaptörün çok ince yapılı olması kaydı ile.

 

Tarih: 5 Haziran 2006, 22:12 - İp: 88.***.**8.136
emo nikon
emo nikon (üye)
Antalya / Amatör

Sn ocaklilar verdiginiz değerli bilgiler için teşekürler!!!tek adaptorü taktığım zaman sadece lensi korumaya yarıyor fakat tek adaptör üzerine ne lens nede hood yani parasoley takılamıyor sadece parasoley taktığım zaman zoom yapamıyorum.. parçanın üzerinde nekadar FOR NİKON 8800 yazsada olmuyor inanın anlam veremedim benim sadece amacım merceği objektifi korumaktı ve parasoley takmakdı artık ya sadece tek adaptor kullanıcam yada ayrıca orjinal parasoley alıcam kusura bakmayın bu konuda çok bilgili değilim ve terimleride tam bilmiyorum umarım anlamışsınızdır.. Teşekkürler..

not: sn ocaklılar hemen hemen bütün yorumlarınızı okudum bu bilgiyi herkesle paylaştığınız için tekrardan Tesekkürler

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 13:34 - İp: 85.***.**7.227
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Rica ederim. Ufak da olsa bir faydam olabildiyse ne mutlu bana. Tabi şimdi aldığınız seti görmeden bir yorum yapmak zor ama amacınız lensinizi korumaksa UV filtre için bir adaptör takarsınız onun üzerine de UV filtreyi. Lensi koruma işlemi burada tamamlanmıştır. İkinci adaptör hood içinse artık bu korumanın üzerine bir de hood takmaya gerek yok. Çünkü lensin önüne takılan her çıkıntı lensin görüş açısını daraltıyor. Lensinizi gözünüz olarak düşünürseniz sizin bir borunun içinden bakmanız gibi bir şey oluyor.

 

Tarih: 6 Haziran 2006, 14:02 - İp: 85.***.**5.234
  • 1