mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Minolta Dynax5 - İlk İzlenimlerim

MİNOLTA DYNAX5:36 YUDUMDA BİRA KEYFİ alternatif bir başlık olabilirdi.



Evet arkadaşlar sonunda ben de aldım.Tüm karşı argümanlara rağmen parasızlığımın da etkisiyle analog Slr olan Minolta Dynax5 (119ytl) aldım Teknofotodan.

Tabii ucuna bir de objektif lazımdı ve Minolta 70-210MM f1:4 Ü yani nam-ı diğer Beercan aldım.

Normalde SLR dünyasına geniş açı objektif ile başlanır biliyorum ama bu objektifi bu fiyata (175 ytl peşin) bir daha bulmamın imkansız olduğunu düşünerek aldım.Burdaki konu başlığını aslında bir nevi "birakutusu" incelemesi olarak da görebilirsiniz.

Minolta Dynax 5 e gelelim.
* Giriş sınıfı bir 35 mm SLR ,ama diğer Minolta giriş seviyesi makinelere göre daha üstün.

*Çok hızlı bir AF si var.Tabi ben bunu Canon S2 kullanıcısı olarak ayırtedemiyorum.Başka SLR kullanmadım.

*İlk gözünüze çarpan gövdenin hafifliği ve kullanışlı yapısı ve belki size ilginç gelebilir ama kokusu .
Her ne kadar hafif ve gri renklerle bezeli bir gövdeye sahip olsa da sizi kötü hissettirecek bir makina değil.Elinize aldığınızda kendinizi bir tuhaf hissediyorsunuz bence oldukça tatminkar.

*Hiç de beklemediğim fonksiyon butonlarına sahip bir makine.Yani mesela Pden A moduna geçmek için önce soldaki fonksyion tekerini döndürüyorsunuz sonra sağdaki kontrol kadranını döndürüp ayarınızı yapıyorsunuz.Sağdaki kontrol kadranı ise sağ işaret parmağınızın hemen altında kalıyor.Alıştıkça aslında güzel bir yöntem olduğu hissini veriyor.

*Makinada beni şaşırtan nokta - belki de bu işin görgüsüzü olduğumdan- EYE START özelliği oldu.Yani vizöre gözünüzü yaklaştırdığınızda otomatik fokusu hemenceci yapıyor.İstediğinizde bu özelliği kapatıp deklanşöre yarım yol basarak da bu işi yapabiliyorsunuz.Spot ölçüm modu da mevcut bu makinada.

*Objektif ve tripod yuvasının metal olması,alan derinliği izleme özelliğinin olması,7 farklı af noktasının olması diğer belirgin özellikler

*Beercan lense gelince 695gr ağırlığında fokal uzunluğuna göre ağır ve kaba bir lens,ama emin olun ki çok karizma bişi.Makinayı taşıyor adeta ve fokus sırasında ucu dönüyor.Böle olunca da makina yerinde duramayan bir hale bürünüyor.Ben bu objektifi çok sevdim ama önemli olan tabi fotoğraflar ile bu işin kritiğini yapmak olucak.

*SONUÇ olarak : Bence dijital APS-C SLR lere onca para yatırmak varken(eğer paranız varsa yatırın,benim yok!) bu fiyata FF gibi çeken FF uyumlu 2.el objektiflerle
set haline gelebilen bu makina alınabilir.Çünkü genel olarak başarılı ve servise pek gitmeyecek cinsten bir makine.Çok hızlı AF si ver seri çekim modları bulunan boyu küçük kendi büyük bir makine

Beercan ise dyxumda övgüyle bahsedilen forumumuzdaki müdavimlerin de sevdiği cinsten keskin ve sağlam bir objektif.

En iyisi şimdi biraz fotoğraf da ekleyip eleştirilerinizi ve varsa paylaşımlarınızı almak.

Yaşasın ANALOG KEYFİ diyorum
Canon S2 DEN sonra bu makina ilaç gibi geldi.

#mavi_izci' tarafından 21.11.2007 19:41:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Kasım 2007, 19:39 - İp: 144.***.**0.140
mr.mehmet
mr.mehmet (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Yeni makinanız hayırlı olsun. Bende de Konika Minolta nın Dynax 7D Dijital SLR makinası var. Ama yine de bir analog makina almak istiyorum.Bence 119 liraya makinayı iyi almışsınız. Dynax 5 oldukça başarılı bir makina okuduğum kadari ile. Makinayı güle güle kullanın. Bir de geniş açı objektif alsanız iyi olur derim. Selamlar.

 

Tarih: 3 Ocak 2008, 21:30 - İp: 85.***.**0.93
mr.mehmet
mr.mehmet (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Bir de siz Dynax 5 i o fiyata sıfır mı aldınız yoksa. Eğer öyleyse birtane de bana alın derim İstanbulda sıfır var mı bilmiyorum. Ben ciddiyim tabii ki.

 

Tarih: 3 Ocak 2008, 21:48 - İp: 85.***.**0.93
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Evet sıfıra,faturalı,garantili aldım ama sadece govde.Genis aci lens ve 50 mm arayislarindayim.35-105 gibi kaliteli ama ucuz objektifler ise ne yazik ki Turkiyede cok pahaliya gidiyor Abd de ikinci elde 30 dolar burda 175 ytl

 

Tarih: 4 Ocak 2008, 15:12 - İp: 144.***.**0.203
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

3 ve4 üncü makaramı da bitirdim(Kodak Color Plus200) ama enstantene diyafram değerlerini hep unutuyorum yaptığım çekimlerin en iyi çözüm sanırım makinaya ufak bir kağıt yapıştırıp yazmakta

Bazı fotoğraflar beercanle çekilen (Film Kodak Color Plus200,fotoğrafçıda Noritsu tarayıcı ile taratıldı baskı sonuçlarına çok yakın kalitede olmuş )

Fotoğrafın boyutlarını biraz düşürdüm

















Kampta yaptığım bu çekimler sonunda vardığım sonuç Minolta+Beercan dış çekimlerde çok iyi iş çıkarıyor(tripod kullansam daha net olacaktı).Fotoğrafların bazılarını f5,6 da A modunda çektiğimi hatırlıyorum ama hepsini değil.

İç mekan fotoğraflarını daha sonra ekleyeceğim o konu daha karışık



Sizin de varsa Minolta analog makinalar ile çekilen fotoğraflarınız lütfen ekleyin.



#mavi_izci' tarafından 20.01.2008 13:27:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Ocak 2008, 12:52 - İp: 85.***.**1.106