x-ray
x-ray (üye)
İstanbul / Amatör

Makinenin Sağlamlığını Anlamak

slmlar
fotoğrafçılığa sıfırdan başlamayı düşünüyorum ve ikinci el analog makinelerin sağlamlığı nası anlaşılır hiç bi fikrim yok yanımda bilen birini götürme imkanım da pek yok makinanın çürük olmadığını nasıl anlayablirim pratik tüyolar verebilir misiniz lütfen...

#x-ray' tarafından 31.01.2006 19:53:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Ocak 2006, 19:49 - İp: yok
siderta
siderta (üye)
İstanbul / Amatör

gövdeye genel bi bakış at. çizik çürük çarık var mı görünür zaten. Film kapağını aç perdeye bak. Objektifi çıkar. deklanjöre bas perdenin kapanmasını gör. atınaldığın yerden garanti iste. aldıktan sonra bi kaç makara filmi deneysel vaziyette bitir. sonuçlara bak. Gerisi şansına kalmış artık.

 

Tarih: 31 Ocak 2006, 21:52 - İp: 85.***.**8.22
dpalut
dpalut (üye)
İstanbul / Amatör

makinanın arka kapağı açık iken diyaframı açıp kapatarak sağlamlığı kontrol edilebilir.ayrıca farklı hızlarda enstantane ayarları kontrol edilebilir.numaratörüde unutmamak lazım bu arada...

 

Tarih: 31 Ocak 2006, 22:10 - İp: 85.***.**1.102
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,
Bir laboratuvar olmadan 2. el slr makine gövdesi için kesin birşey söylemek neredeyse imkansız. 1/250 enstantane, gerçekten 1/250 mi ?, bunu anlamanın başka imkanı yok maalesef, bu tür şeyler makinede pozlama hatalarına yol açar. Fotografçılığa yeni başlıyorsanız, genel mekanik kontroluda yapamazsınız, anlayan birini götürün, o makinenin fonksiyonlarının çalışıp çalışmadığını sizs söyleyebilir. Genel olarak herşey çalışıyorsa, ince işler yolunda olabilir.
Kendi kendinize test etme inkanınız olan şelerden biri ise Lens'ler, lensi (önünde filtre varsa çıkarıp) beyaz fonlu biryere tutup içinde bir baloncuk gibi şeyler görmezseniz, ön lens yüzeyinde herhangi bir çizik yoksa, genellikle iyi durumdadır. Önünde filtre varsa iyi kullanıldığına bir işarettir.

Bu arada ne marka/tür bir makine ve lenslerle ilgilendiğinizi belirtirseniz onu kullananlar dikkat etmeniz gereken şeyleri daha iyi söyleyebilir.
Kolay gelsin

 

Tarih: 1 Şubat 2006, 17:53 - İp: 85.***.**8.5
  • 1