ergim
ergim (üye)
İzmir / Amatör

Kodak Retina 1b

kodak retina 1b hakkındaki görüşlerinizi burada paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar, baya eski bir makine sanırım...

Tarih: 20 Mayıs 2010, 13:46 - İp: 88.***.**2.13
kty
kty (üye)
Yurtdışı / Firma

diyafram ve hızı objektiften ayarlamanız gerekir. fakat o makine ışık ölçen bir pozometreye sahip olmadığı için ya harici bir ışık ölçme cihazı kullanacaksınız yada değerleri tahmin edeceksiniz.

fokuslama sistemi de "zone focusing" yani alan fokuslaması iledir. Çekeceğiniz nesnenin makineye olan uzaklığını tahmin edip en arkada üzerinde metre birimiyle uzaklıkların yazılı olduğu çemberi ona göre ayarlamalısınız.

kodak retina serisi "kodak" olmasına rağmen çok kaliteli, klasik niteliğinde bir seridir. almanya stuttgart'da "Nagel Kamerawerke" tarafından üretilmiş fakat firmayı kodak satın aldığı için kodak ismiyle piyasaya sunulmuştur. yani o zamanların en önde fotoğraf makinesi üreticisi olan almanya'nın meşhur 'alman kalitesi' ile üretilmiştir.

Retina, katlanabilir küçük gövdesi ve harika lensleri ile tanınır. Retina I serisinde "rangefinder" yani mesafe ölçme sistemi yoktur. bu birinci seriyi tek pencereli olduğu için kolayca tanıyabilirsiniz. Retina II modellerine -ki bunlar serinin gözbebeğidir- rangefinder ve çok kaliteli Xenar lensler ilave edilmiştir. son Retina III modellerinin özelliğiyse selenyum pozometreleridir...

 

Tarih: 21 Mayıs 2010, 14:37 - İp: 91.***.**0.220
ergim
ergim (üye)
İzmir / Amatör

bilgi için çok çok teşekkür ederim. fotoğraf işine yeni merak sardım daha bu makine ile başlamam doğdu mu sizce ?

 

Tarih: 21 Mayıs 2010, 19:42 - İp: 78.***.**9.92
kty
kty (üye)
Yurtdışı / Firma

pozometresinin ve rangefinder'inin (mesafe bulucusu) olmamasindan dolaya yeni baslayanlar icin pek de tavsiye etmem isin acikcasi.

pozometreli temiz bir slr daha uygundur.

fakat elinizdeki retinayi saklayin derim cünkü ilerde isi ögrendikten sonra retina 1b'nizi de kullanirsiniz.

 

Tarih: 23 Mayıs 2010, 03:26 - İp: 91.***.**6.227
  • 1