holydiver
holydiver (üye)
İstanbul / Amatör

İnatla Analog

HERKESE SELAM,
HAFTALARDIR O FORUM SENİN BU FORUM BENİM GEZİYORUM VE VARDIĞIM SONUÇ ŞU DİGİTAL İLE OLMAYACAK BU İŞ.BU YÜZDEN BİR ANALOG ALIP BU İŞE EN BAŞTAN BAŞLAMAM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNDÜM.
ANCAK MAKİNA SEÇİMİ ÇOK ZOR.AKLIMDA 2 EL OLARAK CANON 30 VEYA 33 NİKON F80 VAR.TABİİ HAYYAM ÇARŞISINDAN.
FORUMDAKİ TÜM ARKADAŞLARIN YARDIM VE ÖNERİLERİNİ BEKLİYORUM.TÜM TAVSİYELERE AÇIĞIM.
HERKESE BOL FOTOĞRAFLI GÜNLER

#holydiver' tarafından 18.01.2007 12:47:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Ocak 2007, 20:52 - İp: 88.***.**4.150
sturm
sturm (üye)
İstanbul / Amatör

Ben de amatör olmama rağmen analog tercih edenlerdenim (NikonF100). Böyle makineyle


Bununla beraber yanımdan hiç ayırmadığım küçük bir Dijital makinem (casio Z57) var. İkisinden de çok memnunum.

 

Tarih: 19 Ocak 2007, 19:36 - İp: 194.***.**7.18
sturm
sturm (üye)
İstanbul / Amatör

Ben de amatör olmama rağmen analog tercih edenlerdenim (NikonF100). Böyle bir makineyle fotoğraf çekmek çok keyifli ve öğretici. İstediğiniz herşeyi yapabilirsiniz gibi hissettiren bir alet. Fotoğraf çekmeyi ve tab ettirmeyi heyecanlı hale getiren bişey.

Bununla beraber yanımdan hiç ayırmadığım küçük bir Dijital makinem (casio Z57) var. Her istediğim anı yakalamama yarıyor. onun görevi de bu. Hem çok pratik ve ekonomik.

Dolayısıyla, size de aktardığım tecrübeler doğrultusunda: NikonF80 gibi bir makine size çok şey

 

Tarih: 19 Ocak 2007, 19:43 - İp: 194.***.**7.18
sturm
sturm (üye)
İstanbul / Amatör

Ben de amatör olmama rağmen analog tercih edenlerdenim (NikonF100). Böyle bir makineyle fotoğraf çekmek çok keyifli ve öğretici. İstediğiniz herşeyi yapabilirsiniz gibi hissettiren bir alet. Fotoğraf çekmeyi ve tab ettirmeyi heyecanlı hale getiren bişey.

Bununla beraber yanımdan hiç ayırmadığım küçük bir Dijital makinem (casio Z57) var. Her istediğim anı yakalamama yarıyor. onun görevi de bu. Hem çok pratik ve ekonomik.

Dolayısıyla, size de aktardığım tecrübeler doğrultusunda: NikonF80 gibi bir makine size çok şey öğretir ve geliştirir. değişik objektif seçenekleri olması da çok büyük avantaj bence. Üstelik 2. elde gayet mantıklı fiyatlara elde edebilirsiniz. Bugün aldığınız dijital yarın eskiyecektir. Onun için dijitale çok para yatırmayın derim. Nasıl olsa kısa zamanda ucuzlayacaklar. Ben de iyi bir dijital almak için bekliyorum.

...oh be üçüncü atılmadan sonra tamamladım yazıyı...

 

Tarih: 19 Ocak 2007, 19:49 - İp: 194.***.**7.18
holydiver
holydiver (üye)
İstanbul / Amatör

SEVGİLİ STURM,
SAĞOLASIN YAAAAA!!
KAFAM KARIŞMIŞTI YARDIMCI OLDUN,RAHATLATTIN.
F100 YA DA F6 DÜŞÜNÜYORUM NE DERSİN?

 

Tarih: 20 Ocak 2007, 23:06 - İp: 88.***.**3.103
aytacaric
aytacaric (üye)
Kocaeli / Amatör

nicon fm 2 daha iyisi üretilmedi yok bunu sor soruştur uzmnalara anlayanlara benimde bundan sonraki makinem bu olacak 1 ay sonra almayı düşünüyorum çok iyi bir makine

#aytacaric' tarafından 20.01.2007 23:43:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Ocak 2007, 23:40 - İp: 85.***.**2.243
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

şimdi banada tavır yapma ama işe bastan baslamak anlogla olmaz arkadasım hatta senın f1 dedigin analogtur,cunku ne cıkacagını kestiremezsin...asıl zor olan analog cekim yapmaktır,dijital sana cektigin goruntuyu anında gorme olanagı saglar ve zaten analogtan ayırabılecegın tek konu budur..gren ve noise ikisininde ortak problemidir..filmden ve isodan kaynaklı bir durumdur..yuksek asalı film kullanırsanda noise olur yuksek iso kullanırsanda noise olur..analogun sana bir zararıda su olacaktır (aslında zarar degil bende seviyorum analog cekim yapmayı)
zor ışık kosullarında filme yeterli ısık gıtmesi için enstantaneyı dusurmen gerekir,buda titremelerden kaynaklanan,yada hareketten kaynaklanan bulanıklık yaratır,e makinadaki filmi cıkarıp yuksek asalı fılm takamayacagına gorede elindeki 36lık bitene kadar bu filmle calısmak zorunda kalacaksın..her kosulda cekim yapayım diye yuksek asalı film kullanırsanda senınde belirttigin gren sorunuyla karsılasacaksın..ancak dijitalin sana saglayacagı fayda zor kosullarda ıso yu artırabılme olanagıdır..
national geographic fotograflarından bahsetmişsin onada degineyim..bunlar ozel objektiflerle uv lenslerle polarizlerle vs vs cekilen fotograflar..zaten kullanılan objektif 2000 dolar olunca kalite şaşırtıcı bır kavram degil,ayrıca onlarda dijital kullanıyorlar artık..

sana burada dıjıtali savunmuyorum,karar senindir herzaman ancak bir heyecanla aslında senın ıcın faydalı olan seyleri gozardı edersen,ki bu gelişime kapalı olmak aslında,cok sey kaybedersin..slr makina kullanabılecek kapasıtede hissediyorsan eger giriş seviyesi bir dslr yada dslr like bir model alman senin için cok daha yararlı olacaktır..ikisinide kullanan biri olarak gorusum bu..en baştan başlamak için analogla başlamalı diye bir şey sözkonusu degil..

son olarak sana yardımcı olmaya calısan ınsanlara bu sekilde davranman hos degil..kimse sana cevap yazmak zorunda degil biliyorsun..

 

Tarih: 21 Ocak 2007, 13:01 - İp: 88.***.**5.151
holydiver
holydiver (üye)
İstanbul / Amatör

SEVGİLİ GAİJİN,ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
KONUYA FARKLI BİR AÇIDAN BAKMAMI SAĞLADIN...
MAİL ADRESİNİ GÖREMEDİM O YÜZDEN BURADAN YAZIYORUM UMARIM OKURSUN.
SEN DE SON DERECE HAKLISIN.BEN TAVIR FALAN YAPMADIM.ÖYLE ANLAŞILMIŞ OLABİLİR.OLSUN.BİRBİRİMİZİ KIRMAYA GEREK YOK.
VERDİĞİN FİKİRLER İÇİN ÇOOOOK TEŞEKKÜRLER.BÖYLE AÇIKLA DEKLANŞÖRÜMÜ YE DİYESİM GELDİ.GAYET GÜZEL BİR AÇIKLAMA İLE BENİ AYDINLATTIN.
BEN YARIN GİDİP Bİ D80 Bİ DE F100 ALIYORUM.
SAĞOLUN.SAĞLICAKLA KALIN.

 

Tarih: 21 Ocak 2007, 13:54 - İp: 88.***.**6.78
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yanlış anlamışım demekki tavır olmamasına sevindim..f100 hakkında bilgim yok ama d80 mukemmel bir makina..birkac hafta oncesine kadar benimde favorimdi hatta siparişini bile vermiştim,ama son anda k10d almaya karar verdim..d80den memnun kalacagına garanti verebilirim..iyi geceler

 

Tarih: 22 Ocak 2007, 00:00 - İp: 88.***.**5.151
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Analog makine güzeldir keyiflidir. Ben de eski analog kullanıcısıyım, sonradan birde d70s aldım ama analogdaki tadı bulamadığım için makineyi de pek kullanmıyorum.

F6 ve F5 ile ilgili birşey sorayım bilen varsa. Nikon F90x ( = N90S ) de dijital back ( dijital arka kapak ) kullanılabiliyor. F6 ve F5 için de dijital back var mı ? F6 ve F5 in dijital kapakları F90X in dijital kapağındaki özellikleri kazandırabiliyormu makineye. Mesela Freeze fokus özelliği gibi ??

 

Tarih: 25 Ocak 2007, 15:41 - İp: 85.***.**9.241
burakcenk
burakcenk (üye)
İstanbul / Amatör

sonuçta fotoğraf bir duygu işidir değerli ustadlar...yeni bir üyeniz olarak bu kadar duygu yüklü bir iş hakkında duygusal çıkışlı yorumlar olmuş..eleştirmek yada yargılamak amacıyla değil sözlerim...tahammülün bittiği yerde fotoğraf başlar...haydi denklanşöre parmaklar..sevgiyle kalın.

 

Tarih: 26 Ocak 2007, 20:31 - İp: 85.***.**2.46