bigbabol
bigbabol (üye)
Balıkesir / Meraklı

Gece Çekim Yapabileceğim Makine

sabahın bu saatinde bu deli de ne arıyor burda diyebilirsiniz. Açıkcası ben de bilmiyorum. 2 ay önce fotoğrafçılığa merak sardım. İlk başta d-slr bir makine düşünüyordum ama son günlerde bu kararımdan caymış bulunuyorum. Henüz fotoğrafçılık konusunda pek bir bilgim yok ve fotoğrafçılığı hobi olarak yapacağım. 3 4 yıldır panasonic lumix dmc-ls60 kullanıyorum.Kompact bir makine ve fotoğrafçılığa merak sardığımdan beri incelidiğim fotoğraflarla uzaktan yakından bir alakası yok. Asıl meselemize gelirsek bir fotoğraf makinesi alarak fotoğrafçılığa başlamak istiyorum. Tercihim analog bir makine olması. Dijital makineler hem benim gibi bir öğrenci için pahalı hem de bugüne kadar araştırdığım kadarıyla analog makineler kadar sağlam değil. Bana şehir çekimleri yapabileceğim, gece kullanabileceğim bir analog makine tavsiye edebilir misiniz? Tabi onun yanında alacağım lensler hakkında da bir tavsiye bekliyorum. Ayrıca ellerim çok titriyor sabit tutmak için bir tripoda ihtiyacım var mıdır? Bütçem 500 ya da 600 tldir çok zorlarsam belki 700. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 20 Haziran 2010, 06:47 - İp: 78.***.**8.208
kty
kty (üye)
Yurtdışı / Firma

"Neden abartılı bir şekilde RGB'den birisini gözümüze sokuyorlar"
onlar sokmuyor; zaten insanın gözünde bu üç rengin dışında başka bir rengi algılayabilen hücreler yok. diğer renkler bunların karıştırılmasıyla oluşuyor...

fotoğraf bütünsel bir sanat eseridir. bu nedenle o sanat eserinde sadece dinamik aralık, kirlenme, renk, keskinlik gibi etkenlerden birine kilitlenmek hata olur. örneğin dinamik arılığı yüksek olan fakat her tarafı noise dolu olan yada renkleri soluk ve itici duran bir fotoğraf sanatsal olarak eksik ve başarısızdır. zevk meselesi en nihayetinde ama modern DSLRler, genel olarak gece/akşam çekimlerinde -başka çekimlerde iş değişebilir- daha beğenilesi sonuçlar sunuyorlar.

film ile dijitalin dinamik aralığı konusunda su tartışmayı okumanı tavsiye ederim:
http://photo.net/digital-darkroom-forum/00LCxH?start=0

gelişmiş sensörler + HDR tekniği + Photoshop sayesinde bugün film ile DSLRler arasında dinamık aralık konusunda ciddi bir fark kalmadı. zaman ilerledikçe de dijital kendini geliştirmeye devam edecek.

hocam, kabul etsen de etmesende dijital ilerliyor. hem de taş gibi fizik kurallarını kullanarak

 

Tarih: 27 Haziran 2010, 04:55 - İp: 91.***.**3.1
kty
kty (üye)
Yurtdışı / Firma

ayrıca dinamik aralığı en geniş sensörler ne yazık ki Fuji'nin devamını üretmediği "Super-CCD-Sensor"dur ve "Fujifilm FinePix S5 Pro" makinasında kullanılmıştır. bugün hala özellikle gelin-damat ve portre fotoğrafcılarının favori DSLRlerindendir.

http://en.wikipedia.org/wiki/Super_CCD]http://en.wikipedia.org/wiki/Super_CCD

http://en.wikipedia.org/wiki/FinePix_S5_Pro]http://en.wikipedia.org/wiki/FinePix_S5_Pro

#kty' tarafından 27.06.2010 05:02:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Haziran 2010, 05:00 - İp: 91.***.**3.1
bigbabol
bigbabol (üye)
Balıkesir / Meraklı

antika usta, kty, rokomet ve semendifer çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için. Biraz geç oldu ama bölmek istememiştim önceden. Sizin verdiğiniz bilgiler eşliğinde analog almaktan vazgeçtim (tam olarak da vazgeçmiş değilim kendimi biraz geliştirip, lenslerimi de aldıktan sonra bir tane edineceğimden eminim) uzun araştırmalarım sonucu ve bu araştırmalar için geçen sürede geliştirdiğim bütçemle canon eos 500d aldım bir hafta kadar önce. Şimdilik makinayı tanımaya çalışıyorum. Yardımlarınız için minnettarım.

 

Tarih: 24 Şubat 2011, 01:46 - İp: 95.***.**6.206
alisany
alisany (üye)
Tekirdağ / Amatör

eğer bulabilirsen T modu olan analog makinayla da iyi sonuçlar alabilirsin.. B modundan daha rahat kullanılan bir mod bence.

 

Tarih: 31 Mart 2011, 11:54 - İp: 95.***.**0.58
bigbabol
bigbabol (üye)
Balıkesir / Meraklı

alisany tavsiyen için sağol; ama bütçeyi denkleştirip 500d aldım. direk dijitalle başlamış oldum.

 

Tarih: 1 Nisan 2011, 14:37 - İp: 78.***.**5.177
alisany
alisany (üye)
Tekirdağ / Amatör

o zaman iyi günlerde kullanın(: gece fotoğrafı çalışması eğlencelidir.

 

Tarih: 1 Nisan 2011, 23:48 - İp: 88.***.**4.62
bigbabol
bigbabol (üye)
Balıkesir / Meraklı

teşekkür ederim

 

Tarih: 3 Nisan 2011, 15:01 - İp: 95.***.**1.9