nrone
nrone (üye)
Ankara / Amatör

Film , Malzeme , Ekipman Tavsiyesi

Merhaba , Ben Canon Ae-1 Program Kullanıyorum , Bir de Zenit 11 bu iki makine ile ailemle beraber Van'a gidececğim Yol güzergahında fotoğraf çekebileceğim , Görmemin ve Çekim yapmamın güzel olacağı Yerler tavsiye edebilir misiniz? Van'da Muradiye şelalesi van gölü ahdamar adası gibi yerlere gitme şansım olacak galiba ve Ekipmanlarım Şunlar :

Canon Ae-1 Program
Canon FD 50mm f1.8 Objektif
Vivitar 28-210 f3.5-5.6 Macro Focusing Zoom Lens ( FD bayonet )

Zenit 11
Helios 44mm f2 Objektif

Canon için Kablolu Deklanşör ve Objektiflerimin üzerinde Uv filtre var , ND Filtre alayım mı yanıma yoksa Polarize Filtre mi?

Tripod var ama Petrix marka 20 tl olan ve dandik birşey biraz sallanma ihimali çok olan bir Tripod..

Güzel Çekimler yapmak için Filtre olarak ne alayım ?

Film olarak Kodak 200 Asa renkli 3 Film bir tane de 100 asa Kodak pozitif Film almayı düşünüyorum yeter mi?

Tarih: 9 Ağustos 2012, 11:52 - İp: 176.***.**6.46
freeasgod
freeasgod (üye)
Balıkesir / Amatör

merhaba
ben Van Edremit te öğretmenlik yapmaktayım. ben de oralarda çok fotoğraf çektim. halen çekiyorum
öncelikle muradiye şelalesi görülmesi gereken bir yer kesinlikle. van kalesi, akdamar adası, hoşap kalesi vs. çok bilindik görülmesi ve fotoğraflanması gereken yerlerdir. eğer gitme şansınız varsa feribotla tatvan'a geçin. oralar da güzeldir. ayrıca van iskele, edremit bu mevsimde güzeldir.
günbatımına karşı uzun pozlama yapacaksanız (ki tavsiye ederim) nd filtre şart. hatta polarize ile üstüste takıp poz süresini uzatarak karşıdaki süphan dağına nazır güzel fotoğraflar elde edersiniz.
ancak şunu da söylemeliyim ki şehir içinde vs. yerlerde insanları izin almadan kesinlikle çekmeyin. zira polis-asker zannederek çok sert tepki gösterebilirler. malumunuz o coğrafya farklı bir durumda. batıdaki gibi rahat olamıyoruz. ancak biraz muhabbet kurup izin aldıktan sonra güzel portreler çekersiniz. sıcakkanlı ve iyi insanlardır vanlılar.
daha fazla bilgi ve orada çektiğim fotoğraflara bakmak isterseniz [email protected] adresine mail atmanız yeterli. dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışırım.
bu arada o kadar filmle ancak 1-2 günü kotarabilirsiniz. bence daha fazla filmle gidin. bir de güzel otantik doğu portreleri için SB 400 asa film de fena olmaz

 

Tarih: 17 Ağustos 2012, 14:23 - İp: 78.***.**0.8
  • 1