jeolog83
jeolog83 (üye)
Ankara / Amatör

E0s 5 Hakkında Görüşleriniz?

Eos 5/A2E almayı düşünüyorum, nasıl makinedir? Kullanan arkadaşlar biraz bilgi verebilirler mi? Veya bu ayarda alternatif SLR fikirlerinizide bekliyorum...

Teşekkür ederim

Tarih: 28 Mart 2006, 19:10 - İp: yok
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

öncelikle şunu belirtmek lazım ki üretimi 2000 senesinde bitmiş bir makinadır. yani sıfır bulabilir misiniz bilmiyorum. Bulduklarınız 2. el olabilir. bu noktada da ikinci el makina alırken dikkat edilmesi gereken konuları gözden geçirmelisiniz. şahsen ben pek anlamıyorum.
hoş ben de eos 5'i mi 2. el aldım fakat internet üzerinden makinaları durumlarına göre sınıflandıran bir siteden aldım.

tabiki makinaya bakışınız daha önce kullandığınız makinaya göre değişecektir. Ablamın 3000n inden sonra ele çok daha iyi oturan, kullanımı daha keyifli, daha ağır olmasıyla gven veren, titremeleri azaltan, daha yüksek kalite hissi uyandıran bir makina olmuştu benim için.

custom functions seçeneğinden bir çok özel seçeneği ayarlayabiliyorsunuz, ki bunlar makinayı giriş seviyesi slr ve dslr'lerden ayıran en önemli nokta oluyor.

benim en çok sevdiğim ve 3000n de olmadığı için eos 5'i tercih edeceğim iki özellik var. bunlardan birincisi auto focus tuşununun deklanşörden ayrılması. custom functions dan bunu aktive ettiğinizde auto focus'u deklanşöre yarım basarak değil de sağ baş parmağınızın altındaki bir tuşla yapıyorsunuz. başta garip gelse de alışınca çok pratik ve vazgeçilmez bir şey olduğunu anlıyorsunuz.

belki daha da önemli ikinci nokta ise metering mode denilen ışık ölçümünün nereden yapılacağının ayarlanabilme özelliği. giriş seviyesindeki slr ve dslr lerde tek seçenek vardır, genel ölçüm. kadrajdaki ışık genel olarak ölçülür ve ortalama bir diyafram-enstantane değeri verilir.
eos5 te ise genel, merkez ağırlıklı veya spot (nokta) ölçüm yapabiliyorsunuz. Ben spot ölçüm kullanarak nerenin pozlandığını kesin olarak görmeyi tercih ediyorum.

bu iki özelliğinin dışında da çok güzel bir makina. sorunuz olursa bana özel olarak da yazabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım.

burak
[email protected]

 

Tarih: 30 Mart 2006, 21:23 - İp: 84.***.**6.164
  • 1