zeiss-ikon
zeiss-ikon (üye)
Manisa / Meraklı

Dünyada Çinde İnsanlar Birgün Zıpladılar

Çinde insanlar bir gün karar verdiler ve zıplamak için karar verdiler ve aynı saatte zıpladılar ne oldu bir amaç için milyara yakın insan aynı zamanda topladı ve zıpladı.Honkongda hafta sonunda cumartesi pazar günü fotoğraf günleridir.İnsanlar fotoğraf baskı merkezlerine koşup fotoğraflarını tab ettirirler bütün halkın tek hobisi fotoğraf çekip tab ettirmekti şimdi değişmediyse.Bizde ise hiçbir bu tür aktiveler yapılmadı kimse ipin ucundan tutmadı.İthalatçı firmalar parasına para katmanın hesabını yaptı gayrimüslümler piyasadan çekilip yerine kendi halkımız geldi ama onlar bu konuda çok tecrubeli olmadıkları için yani 100 yıllık şirketler olmadığı için işin suyunu çıkardılar.Herkez kendine çekti filim koptu kördüğüm çözebilirsen çöz.Bu işten para kazananlar artık kazanamıyorlar ayakta duranlar az kaldı şiddetli bir fırtınada onlarda bu işi bırakırlarsa bir sanat daha kaybolacak .

Tarih: 9 Haziran 2009, 21:20 - İp: 88.***.**0.75
loiz
loiz (üye)
Trabzon / Amatör

bir fırtınada kaybolmak istemiyolarsa insanları insanları fotoğraf çekmeye özelliklede çektiklerini tab ettirmeye meyillendirmeleri lazım..ben bile maaliyetinden dolayı digital makinemi 10 kez kullanıyosam slr makineyi sadece bazenleri elime alıyorum..

 

Tarih: 10 Haziran 2009, 00:01 - İp: 92.***.**2.21
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı


Ben de hem DSLR hem de SLR var, ikisi de Minolta. Dışarı çıkacağım zaman seçimi şöyle yapıyorum :

Gündüz, fazla aksiyon beklemediğim durumlarda filmi çekiyorum çünkü:

1. Filmin renkleri daha güzel, çok daha natürel (en ucuz Fuji negatif filmden bahsediyorum)

2. Filmin fokus dışında kalan bulanık alanları daha güzel, gren yüzünden, daha natürel

3. Filmin tonlaması daha natürel

4. Filmli makina DSLRdan çok daha hafif, hem de "full frame". Yanımda yedek pil taşımam gerekmiyor, taşıdığım ekstradan film makarası da hafif zaten.

5. Geniş açı için fullframe filmi tercih ediyorum.

6. Dijital gibi abuk subuk şeyler çekmekle uğraşmıyorum, neticede film harcadığım için gerçekten çekmeye değer şeyleri çekiyorum, çekerken daha ciddiye alıyorum. Çektiğim her pozdan sonra LCD'ye bakıp şempaze hareketi (chimping) çekmiyorum, film banyoya gidene kadar sadece fotograf çekiyorum, makinayı kurcalayarak kendimi tatmin etmiyorum. Her akşam bilgisara pozları aktarmakla vakit kaybetmiyorum.


Gece, zayıf ışık veya aksiyon beklediğim durumlarda DSLR tercih ediyorum çünkü :

1. ISO 200 ve üzerinde dijital daha iyi sonuç veriyor. Bu da zayıf ışık ve hızlı aksiyon için gerekli.

2. Hızlı aksiyonda çok kare çekmek gerekiyor, içlerinden 1-2 tanesi belki işe yarar. Aynı şeyi filmle yapmak biraz lüks, üstelik habire makara değiştirmek pratik değil.

3. Minolta/Sony makinaların gövdesinde stabilizasyon var, zayıf ışıkta ve telede çok işe yarıyor.

4. Yüksek ISO performansı yüzünden dar diaframlı zoom lensler kullanılabiliyor.

5. Anında görüntü alındığı için, boş dönme ihtimaliniz yok.

6. Zayıf veya suni ışıkta renk ayarı seçeneği daha fazla ve pratik. Aynısı için analogda ya film değiştireceksiniz, yada habire filtre söküp takacaksınız. Doğru renk filtresini seçebilmek için yılların tecrübesi gerekir herhalde.

 

Tarih: 10 Haziran 2009, 01:51 - İp: 85.***.**2.206
  • 1