andywarhol
andywarhol (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Dia Film ?

Arkadaşlar burası ile alakalı olmayacak belkide ama buradan da daha uygun bir yer bulamadım. Benim sorum dia film nedir ? Her fotoğraf makinesine dia film takılabilir mi ? Ben nikon fm2 kullanıyorum. Çekim yaptıktan sonra ne kadar işlemden sonra elime gerçek dia geçer. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden sağolun dostlar.

Tarih: 26 Haziran 2005, 21:27 - İp: yok
delta
delta (üye)
İstanbul / Amatör

birde eger dia dan baskı yaptıracaksanız 1 stop daha uzun pozlama yapmanızı öneririm.
Sadece Projeksiyon ile izleyecekseniz 1 stop kısa pozlama cok tatlı netice veriyor. Ömer

#delta' tarafından 26.07.2005 14:50:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Temmuz 2005, 14:48 - İp: yok
alobar
alobar (üye)
Antalya / Amatör

dia pozitif de negatif gibi bir filmdir. alır makineye takar kullanırsın. Fakat dia pozitif karta basılmaz. banyo edilir ve projeksiyonla perdeye yansıtılarak kullanılır. Tabi ki karta da bastırabilirsiniz fakat direkt olarak karta basan bir yer henüz bulamadım. Genellikle önce dia pozitifin negatifini alıp daha sonra karta basıyorlar. Bu da kayıplara neden oluyor. Dia kullanırken dikkat edeceğiniz şey 1 stop luk hataların bile görüntüyü etkileyeceğini bilmeniz. Negatif te bu sorun olmaz çünkü hatalar baskı yapılırken düzeltilebilir. Fakat poziif film acımasızdır. Hatanızı yüzünüze vurur.

 

Tarih: 11 Ağustos 2005, 15:31 - İp: yok
analog
analog (üye)
İstanbul / Amatör

Dia filmle ilgili karşılaşılan tek şey banyo edecek yer bulunması.Onun dışında banyo edildikten sonra istediğiniz yere götürseniz basarlar...

 

Tarih: 11 Ağustos 2005, 21:29 - İp: yok