aysseg
aysseg (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon Eos 650 Hakkında Yardım...

merhaba oldukça amatör bir kullanıcıyım. fakat fotoğrafa oldukça meraklıyım ve bu konu hakkında kendimi geliştirmek istiyorum. elimdeki fotoğraf makinesiyle ilgili bana bilgi verebilirseniz ve beni yönlendirebilirseniz gerçekten çok mutlu olurum. mesela kafama takılan bir şey var;
makineyi manuel kullanırken gölgeye, güneşe vb. göre değerleri nasıl ayarlayabilirim ?

Tarih: 26 Ocak 2011, 22:58 - İp: 85.***.**7.227
elcezeri
elcezeri (üye)
İstanbul / Amatör


-makinanız P'de iyi ayar yapar...niçin manuel?...

 

Tarih: 27 Ocak 2011, 14:01 - İp: 88.***.**6.36
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

http://www.kenrockwell.com/canon/film-bodies/eos620.htm

Özetle :

Vizörün solundaki mandal "A" konumuna alınır.

"Mode" tuşuna ( makinanın üst tarafında, sol önde ) basılıyken teker ( denklaşörün arkası ) çevrilerek P, Av (A) , Tv (S) ve M modlarından biri seçilir.

P modu : Biliyorsunuz zaten, %99 kullanmanız gereken mod. Bu modda makina hem perdeyi hem de diaframı kendi ayarlar.

Av modu : Tekeri çevirin, diafram değeri ayarlanacaktır, perdeyi makina kendisi ayarlayacaktır. Alan derinliği üzerinde daha fazla hakimiyet kurmanız gereken durumlarda bu mod tercih edilir.

Tv modu : Tekeri çevirin perde değeri ayarlanacaktır, diaframı makina kendisi ayarlayacaktır. Hayatımda hiçbir makinada kullanmadığım bir mod.

M modu : Tekeri çevirin perde değeri ayarlanacaktır, "M" tuşuna (lensin yanı, en altta) basılıyken tekeri çevirin, diafram değeri ayarlanacaktır. Bu mod eski tip TTL olmayan tepe flaş kullanırken tercih edilir, bir de saçma sapan deneyler yaparken. TTL flaşlar için P modunu tercih edin.

Exp.Comp.: P, Av ve Tv modlarını az yada çok pozlayacak şekilde ayarlamaya yarar. Aslında makinayı hep P modunda kullanacağınız için size lazım olabilecek tek ayar budur.

Exp.Comp. ( makinanın üstünde, sol arkada ) tuşuna basarken teker çevrilir. Pozlama eksiltilirse (-) resimler kararır, arttırılırsa (+) resimler aydınlanır. Negatif film kullanıyorsanız bununla hiç oynamayın, dia pozitif film kullanıyorsanız nadiren kullanmanız gerekebilir.

Canon, Nikon, Minolta, Pentax vs. gibi baba markaların son 25 senede ürettiği filmli SLRlar eğer bir arıza falan yoksa pozlamayı kolay kolay ıskalamazlar. Dolayısyla makinayı P moduna alıp başka hiçbir şeye dokunmadan senelerce kullanabilirsiniz.

 

Tarih: 28 Ocak 2011, 02:13 - İp: 88.***.**5.48
  • 1