toprraakk
toprraakk (üye)
İstanbul / Amatör

Canon A1-eos3000

fotografçılığa yeni başladım ve özellikle başlangıç için digital istemiorum...canon a1,ae1,ae1 program veya eos3000 arasından hangisini önerirsiniz? ya da başka bi şey önerir misinz?a1, ae1 ve ae1 program için gayet iyi şeyler okudum ama çevremdeki insanlar eos'a da bak dediler...okudukça da iyice çıkmaza girdim... üzerinde 50mm f:1-1.4 lensi olan gayet iyi bakılmış bi a1 buldum 300liraya...sanırım piyasa fiyatı da yaklaşık bu kadar...kaçırmayıp alsam mı yoksa elimdeki canon S1 ISle idare edip biraz daha mı araştırsam?a1in çok ağır olması ve üzerine bir de zoom yapabilmek için ekstradan objektif almak zorunda olmam beni düşündürüyor...fiyat da artıcak çnkü...ama eos3000de de filmi gürültülü sardığı için sarsılma oluyormuş düşük enstantenelerde...ve eos3000i daha ucuza bulabilirim galiba...a1 artık bi klasik sayılıyo çnkü...yardım ederseniz sevinirim...

Tarih: 6 Şubat 2009, 01:06 - İp: 78.***.**4.65
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotograf çekmek amaçlı mı soruyorsunuz, yoksa metal işçiliği, estetik, karizma, kolleksiyon, dayanıklılık, zevk, kişisel tatmin vs. amaçlı mı?

Fotograf çekmek için daha modern olan EOS serisi her açıdan daha iyi, tartışmaya mahal yok.

Daha yeni olduğu için daha iyi pozlayacak, AF yapacak, hızlı fotograf çekecek, kullanımı çok daha kolay, kendi kendine film sarıyor. Çekim yaparken bu hususların hiçbirisi kafanıza takılmayacak, siz bütün vaktinizi kompozisyona ayıracaksınız.

Film sararken sarsıntı yapması komik bir iddia. Hiçbir makina çekim anında film sarmaz, çekim anında daima ve daima film sabittir, iki çekim arasında tabiiki film saracaktır, bu esnada isterse kurutma yapan çamaşır makinası gibi sallasın kimin umrunda.

A1, AE1 vs. eski Canon FD serisi için söyleyebileceğim en önemli avantaj prime (zoom olmayan) lenslerin çok ucuz olması. 28mm veya 50mm Canon FD lens edinirseniz, hız, serilik gerektirmeyen uygulamalarda sizi optik olarak fazlasıyla tatmin edecektir. EOS serisinin lensleri bugünün DSLRları ile uyumlu oldukları için aşırı kıymete bindiler.

Metal işçiliği, estetik, karizma, kolleksiyon, dayanıklılık, zevk, kişisel tatmin vs. için Canon A1, Canon AE1, Nikon FE, Nikon FA, Minolta XD7/X11, Minolta XK tüm zamanların en büyük klasikleri arasındadır.

 

Tarih: 6 Şubat 2009, 13:27 - İp: 85.***.**3.6
stumer
stumer (üye)
İzmir / Amatör

Filmli makine ile çalışmak istediğinizi anlıyorum. Önce bunu kendi kendinize iyi sorgulamanız lazım. Çünkü filmle çektiğiniz analog görüntüyü digitale çevirmek isterseniz ya iyi bir tarama için çok para ödeyeceksiniz ya da normal bir tarama da kalite kaybını peşinen kabul edeceksiniz. Ama digital düşünmüyorum derseniz Canıon A-1 mükemmel bir makinedir. Ben kullandım. Evet autofocus yok ama acaba autofocus şart mı? Bana göre gözü sağlam bir kişi için autofocus gereksiz. Yaşlanınca işe yarıyor o da bir gerçek. Çünkü autofocus ile çektiğiniz zaman makine sizi idare ediyor siz makineyi değil. Fotoğrafta istemediğiniz bölümler net, istediğiniz bölümler ise net olmayabiliyor. Şimdi bunların merceklerini de (FD mercek) ucuz olarak bulmanız mümkün olabilir. AE-1 ve AE-1P da iyi ve kullanışı basit makinelerdir. Yıllardır kullandım hiçbir sorun yaşamadım. Ama yine de size digital bir SLR almayı düşünmenizi öneririm. Zira çektiğiniz kareleri hemen görüp gerekirse tekrar tekrar çekme şansınız var. Bu çok büyük bir olanak. Bunun iyi düşünüp karar verin.

 

Tarih: 6 Şubat 2009, 20:56 - İp: 88.***.**1.16
toprraakk
toprraakk (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkür ederim yorumlarınız için...

digital düşünmüyo deilim tabi ama öncelikle işin abc'sini öğrenmek için analogla başlamak istedim...

eos 3000'in beni çeken özelliği de autofocusu oldu aslında.çnkü mesela anlık bişey yakaladım.iki çocuk koşturuyolar...bn netliği,diyaframı ayarlayana kadar cocuklar 4-5 adım daha gidecek!daha yeni olduğum için de elimin pek hızlı bi şekilde ayaralamaları yapabileceğini düşünmediğimden bu durumun şevkimi kırmasından korkuyorum...ama dier tarafta da a1'in karizması var!!:D bi de a1 çok ağır aslında.insanın kolunu yoruyo eos o kdr ağır deil sanırım...

 

Tarih: 6 Şubat 2009, 21:32 - İp: 78.***.**4.65
cem50
cem50 (üye)
Ankara / Amatör

yukardaki arkadaşların yorumlarını mutlaka okumuş sunuzdur
nacizane birkaç kelimede ben sarf edeyim
canon eos minolta dynax vb makinalarda fotografı siz degil makina çeker size hata
payı bırakmaz dolayısı ile hatalarınızı görüp tecrübe edinme şansınız yoktur bir diger
bana göre eksi taraflarından biride bahsettiginiz size cazip gelen özelliklerin tamamının pile bagımlı çalışıyor olması pil bittigi anda o teknoloji harikalarının
hiç bir işe yaramayan takoza döndüğünü görürsünüz hala elekronik aksamlardaki arızaları % 100 çözülebilmiş degil
film çeken makinalar artık son demlerini yaşıyorlar o yüzden satın alırken kör tuttugunu öpüyora gitmeyin
benim fikrim a 1 ae 1 (ae 1programada çok sıcak bakmıyorum) veya diger markaların pozometre harici pil bagımlılıgı olmayan modelleri

 

Tarih: 7 Şubat 2009, 09:47 - İp: 88.***.**4.5
toprraakk
toprraakk (üye)
İstanbul / Amatör

yardımlarınız için teşekkürler

 

Tarih: 8 Şubat 2009, 22:33 - İp: 78.***.**4.65
  • 1