mesut88
mesut88 (üye)
Ankara / Amatör

Ankara'da Analog Slr

merhaba arkadaşlar Ankara'da analog slr -2.el veya sıfır-satan bir yer biliyor musunuz? ve bir analog slr makine alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor eğer bu konularda herhengi bir bilginiz varsa benimle paylaşın sevgilerle...



#mesut88' tarafından 21.01.2009 15:48:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Aralık 2008, 14:35 - İp: 80.***.**0.142
hemisphere
hemisphere (üye)
Ankara / Amatör

bana 15 lira bile fazla geldi. ben film, banyo, en yüksek kalite taramaya 10lira veriyorum ki sanırım biraz daha düşücez bu fiyattan.

herkes digital kullanmak istiyor çünkü digital daha hızlı. günümüzde hızlı olmanın en büyük avantaj olarak düşünüldüğünüde hesaba katarsak analog insanlar için saçma geliyor. ama benim için fotoğrafa ayrılan süre zaman kaybı değil bi zevk ki eğer analog makine kullanırsan sende görürsün flmle, banyoyla,taramyla uğraşırken yaptığın işi bi mecburiyet olarak değil bi zevk olarak göreceksindir. insan zaten hobilerini vaktini harcamak için yapar değilmi?

öte yandan şunu aktarayım. bir arkadaşımın dslr makinasını kullandım ama bende hiç o fotoğraf çekme zevkini uyandırmadı, kendimi sanki kompakt makine kullanmış gibi hissettim. deklanşöre basıyosun ve bitiyor, film, banyo derdiyle hiç uğraşmadan anında sonucu elde ediyorsun. bu da fotoğraf çekim süresini düşürdüğünden daha fazla özensiz ve çok basit bi şekilde fotoğraf çekmene sebep oluyor. demek istediğim bence fotoğraf çekmek sadece deklanşöre basmak değil aynı zamanda fotoğrafın oluşum süreçlerinden geçmek demektir. Bunu sadece kendi düşüncelerim olarak belirtiyorum. digital kullanan arkadaşlar hemen yargılama pozisyonu almasınlar.

ki aynı arkadaşım benim canon a-1'i eline alınca ne kadar çok etkilendiğini anlattı en son olarak da çıkan fotoğrafları karşılaştırınca malesef onun biraz morali bozuldu.

 

Tarih: 20 Ocak 2009, 21:53 - İp: 139.***.**2.115
mesut88
mesut88 (üye)
Ankara / Amatör

peki sağolun verdiğiniz bilgiler için ve bana bir tavsiyeniz var mı bu analog makine için en fazla 70 -100 lira arasında bir fiyat düşünüyorum ama analog fotoğraf makinesinin digital bir görünüme sahip olmalısını da istiyorum tavsiyeniz ne olurdu selamlarımla mesut

 

Tarih: 21 Ocak 2009, 15:58 - İp: 88.***.**2.12
hemisphere
hemisphere (üye)
Ankara / Amatör

70-100 lira arası zenit bulursun. ama onlar biraz zordur kullanım için. 150-200 liraya rahatlıkla bir canon a1 yada ae1 bulabilirsin. alırken dikkatli ol üzerindeki lens zoom lenslerden olmasın. sabit bir lens olsun 50mm gibi. hele 50mm 1.4 bulursan hiç kaçırma çok efsane bi lenstir kendisi.
bunun dışında daha yeni makinalardan Nikon F80 alabilirsin. görünüşü digital gibidir. gerçi bana göre görünüşü ne kadar antika olursa makine o kadar tatlı oluyor ama.
Şunuda unutma analog makinelerde makinanın kasası çok bişey değiştirmez önemli olan üzerindeki lenstir. zaten anolog makineleri cazip yapanda bu özelliğidir.

 

Tarih: 21 Ocak 2009, 16:08 - İp: 139.***.**2.116
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

".... ama analog fotoğraf makinesinin digital bir görünüme sahip olmalısını da istiyorum ...."

Allah allah, ben de DSLRimın70lerin SLRları gibi görünmesini isterdim, bir terslik var bu işte. Siz kendi hobiniz için fotograf mı çekeceksiniz yoksa tribünlere mi oynayacaksınız. Madem makinanın görünümü sizin için önemli o zaman bu işin raconunu dile getireyim bari :

"Ne kadar güzel metal işçiliği, o kadar havalı"


Son 10 yıl içinde imal edilmiş bütün AF (Otofokus) SLR makinalar, markası, modeli farketmez size fazla fazla yeter. İlginçtir bu kategoride yeralan gövdelerin ekonomik ve zamanının populer modelleri çok ucuzdur. Mesela 80-150 YTL civararına alabileceğiniz Canon eos300, Nikon N65 , Minolta si404 gibi modellerin, fotografçılık için elzem herşeyleri vardır, AF , TTL flaş, film sarma motoru, otomatik matrix pozlandırma vs. , üstelik sağlam ve güvenilir makinalardır da. Bunlara uygun lensler ve aksesuar aynı zamanda günümüzün DSLRlarına da uygun olduğundan fiyatları yüksektir. Ve tabiiki en büyük sorun bunlar baştan aşağı plastiktirler,

70'lerde üretilen ne AFsi, ne TTL flaşı, ne kendi film sarma motoru nede otomatik matris pozlaması olmayan SLRlar, üstelik bir 20 sene daha eski olmalarına rağmen ya daha pahalısdırlar, yada aynı fiyattırlar. Çünkü onlar metal işçilik harikalarıdır.

 

Tarih: 21 Ocak 2009, 21:01 - İp: 85.***.**7.48
jimbo
jimbo (üye)
İstanbul / Amatör

naçizane tavsiyem dijital SLR al. analog sana pahalıya patlar.

 

Tarih: 7 Şubat 2009, 13:15 - İp: 88.***.**3.164
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Eski bir konuymuş ama yeni okudum..

bir iki şeye takıldım

1 - "Analog makine bu kadar iyiyse niye bu sıra herkes analog makinesini satıp dijital alıyor ?????"
- Benden önce cevap yazanlar işin "vakit" kısmına değinmiş. Tekrar etmeyeyim. Ama şöylede birşey aklıma geldi.. Bir zamanlar dünyada yaşayan herkes dünyanın dümdüz tepsi gibi olduğunu düşünüyorlardı.. Hatta bi zamanlarda dünyanın, bir boğanın boynuzları üzerinde olduğu inanışı yaygındı.. Yani demem o ki ; Çoğunluk her zaman haklı veya doğru değildir.

2 - "Makinem Dijital görünümlü olsun"
- Olur olmasınada ne gerek var.. antikanın dediği gibi tribünlere oynuyorsan bir fotoğraf makinesi tamircisinden perte çıkmış bir dijital makineyi 5-10 ytl ye al.. Fotoğraf çekmez ama görüntü olur.. böylece fotoğrafa dair bir sıkıntıda çıkmaz, iyimi çıktı, ışıkmı yetersiz gibilerinden...
Yada.. benimki gibi bir eos500n misali LCD göstergeli bir Analog makine alırsın, hem cillop gibi fotoğraf çekersin hem hava atarsın.. Ama Metal görünümlü ve motorlu olmayan mekanik bir makinanın tadını hiç birşeyde alamazsın.. O mekanik makineyi elle kurma hareketi de ayrı bir havadır ayrı bir karizmadır.. bu zevkimi zenit 122 ile yaşıyorum..

Birde şu MP yani keskinlik olayına girsem mi diyorum ama antika girmiş.. Ben işim gereği yaşadığımı söyleyip kısa keseyim..
Son zamanların revacta işi Seçim Posterlerinde adayların getirdiği dijital fotoğrafların en iyisi 10 mp makineyle çekilmiş olanları.. Zatı Muhteremler bu fotolara en iyi ihtimalle 19 inç ekranda bakıyorlar ve kendilerine (sıfatlarına) hayran kalıyorlar.. o 10 megapixellik dosyayı alıp 70x100 cm olacak afişe büyüttüğünüzde elinizde bolca patlamış pixel oluyor.. Gerçi işini bilen bu pixelleri Poşotopun Bluruyla girişiyor ama birde bu işe para harcayıp studyoda pozitif yada en kötü negatif çektiren sevgili adayların fotolarında beklenmeyen bir pixel patlaması yaşanmıyor..

 

Tarih: 16 Şubat 2009, 18:12 - İp: 85.***.**9.12
kou_mktrnk
kou_mktrnk (üye)
Ankara / Amatör

maliyetler konusunda bir bilgi vereyim filmlerimi ben carrefour dan kodak ın kampanyasından aldım 3 tane 200 asa filme 11tl verdim yani tanesi 3.65tl ye maloldu ayrıca izmit'te bulunduğum sürede canon un kocaeli yetkilisi olan büyük bir fotoğrafçıda banyo + cdye aktarımı 2.5tl ye yapıyordum. adamlara gidip sadece şunu söyledim ben fotoğrafa meraklıyım ve sık sık elimde makaralarla gelicem, adamlar bu kadarına bile indirim yaptı yani bir 36 lığın toplam maliyeti bana 6.15tl. şu an ankaradayım ve yine ufak bir konuşmayla banyo + cdye aktarım işini 3.5tl den yaptırabiliyorum... uzun lafın kısası uğraşmak isteyen maliyetleri düşürmek için yollar buluyor aynı zamanda analog kalite ikilemine düşenlere analog makinelerle çekilmiş fotoğrafları siteden incelemenizi tavsiye ederim saygılar...

Ayrıca Ankara'da sıfır ayarında sadece 1 makara film bitirilmiş zenit 312m 'i satıyorum

#kou_mktrnk' tarafından 04.03.2009 19:53:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Mart 2009, 19:48 - İp: 78.***.**7.207
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

İstanbul'da Sirkeci'de Fujichrome negatif film fiyatı = 3 YTL
Aynı yerde negatif film banyosu = 2 YTL

 

Tarih: 4 Mart 2009, 20:28 - İp: 88.***.**3.42
alperkaya1
alperkaya1 (üye)
İçel / Amatör

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 17 Ağustos 2010, 10:20 - İp: 88.***.**9.51
ozmn
ozmn (üye)
Ankara / Meraklı

Anolog makinayı savunan arkadaşlara yerden göğe kadar katılıyorum. Ama ben sana daha başka bi durumunu anlatıyım anolog makinanın. Bir kere her basışında yenisini tetikleyen bir ses var ki anlatılmaz duyman gerekiyor. Sonra anolog makinada ister istemez bir cesaret ediniyorsun eğer çizim yapıyorsan pilot kalemle çizim yapmak gibi bişey çünkü anolog makinayla çekim yapmak. Bu çok iyi bir artı. Sonra ilk heyecanlar çok başkadır filmler nasıl çıktı nooldu hepsimi kötü sıçtım mı filmlerin içine falan. Ayrıca bir fikrin somutlaşmasına tanık olmaak çok eğlencelidir. Eğer fotoraf tutkusu anı fotorafı çekmekle sınırlı değilse( yani işte eş doost fotorafları) anolog makinayla yoğrulman senin için çok büyük bir artı. Çünkü anolog makina zordur ama insana çok şey öğretir döve döve. Aldığın slr makinanın markasında dijital alırsan kaymaklı ekmek kadayıfı olur. Biraaz parayı düşünme ve anolog makinanın keyfini yaşa derim ben... TAbi bu cümlelerim çok geç gelmiş artık sen çocuklarına bunları nasihat et :D

 

Tarih: 15 Nisan 2011, 00:12 - İp: 78.***.**6.243