virales
virales (üye)
Tokat / Amatör

Analogmu Dijitalmi ?????

merhaba arkadaşlar...
bende fotoğrafçılığa daha yeni başlıyorum... umarım sizler kadar ii bir fotoğrafçı olabilirim... max 500 ytl bir makina anlmak istiyorum ama dijitalmi alsam yoksa analogmu alsam bir türlü kara veremedim... tavsiylerinzi bekliyorum... ve max 500 ytl bir makina tavsiye ederseniz çok çok memnun olurum...

Tarih: 26 Nisan 2005, 20:28 - İp: yok
okarademir
okarademir (üye)
Balıkesir / Amatör

bence dijital. nedenleri:

-foto çekerken lcd ekrandan izleyerek istediğin kareyi
çekiyorsun.
-çektiğin fotoları kolayca bilgisayara aktarıyorsun.
-en önemliside çektiğin foto yandımı yanmadı tereddütüne girmiyorsun. dfm de foto kötü cıktıysa zaten ekran da görüp tekrar çekim yapabilirsin. ama analogta bunu öğrenmen cok gec olabilir ve aynı kareyi yakalaman ne derece mümkündür?


ben 3 gündür dfm kullanıyorum yeni aldım. mayısta cocuğum olacak onun için aldım. aslında elimde kodak ın güzel bir makinasıda vardı (onu kardeşime verdim) ama dediğim gibi poz derdi yok, yanma derdi yok, hemen görüntü var, video kaydı var.

bunlar benim görüşlerim. yanlışlarım varsa kusura bakmayın. tabi son karar senin.

ayrıca benim gibi bütcen kısıtlıysa şu an kullandığım ricoh caplio rx i önerebilirim hem ucuz (kdv dahil 160$) hemde işini çok iyi yapıyor.

bu linkten inceleyebilirsin:

http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=435&page=1

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 08:21 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Bu aslinda ne cekecegine bagli.

Eger aile, arkadas ve ani fotografi cekeceksen digital almakta fayda var. Yok eger fotograla ileri duzey bir hobi olarak ugrasmayi dusunuyorsan Analog almak daha dogru olur.

Bir de bu ise aydigin para ile ilgisi var. 500 Ytlye basit bir dijital alabilirsin ama ayni paraya bu gunlerde seni yillarca goturebilecek bir analog SLR alabilirsin.

 

Tarih: 28 Nisan 2005, 23:55 - İp: yok
shooternew
shooternew (üye)
İstanbul / Amatör

Selam ,

Dijital makineler insanların fotograftan zevk alma duygusunu bir muddet sonra yok ediyor , bi muddet sonra fotograftan zevk alamaz konuma gelirsin ,ama doga , yapı , bi gunesin batisini cekiceksen , abi ben kurar tripodumu ısıgın donmesini beklerim diosan , cekmis oldugun resimlerin sonucu icin sabırsızlanmak bile ayrı bi zevktir o zaman kesinlikle SLR bir makine alıcaksın.

Eger yeni basliosan ogrenmek icin canon eos 300 tavsiyedir siddetle, prof bi makinedir , herseyi ogrenir tum denemelerini rahatlikla yaparsın ben bu arada kendi eos umu maddi sıkıntı yuzunden satıyorum , ilgilenirsen mailleselim saygilar .

 

Tarih: 29 Nisan 2005, 10:38 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

sayın okarademir arkadaşımızı sonsuz katılıyotum bencede digital..

 

Tarih: 9 Mayıs 2005, 20:32 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

pardon benim aklım dslr ye gitti...
Bak kardeşim ben eos300v kullanıyorum ve oldukçada fotograf çekerken zevk alıyorum üstelik bubu geçen yıl 340 euroya aldım.çok daha uyguna bulabilirsin.aldığım makina biliyorsundur ki slr bi makina.bence asla kompakt bir makina alma sana kesinlikle zevk vermez ama dslr dersen hemen şimdi git al derim.bir düşünsene kompoaktları yok düğmeye basıyorsun öyle zum yapıyor ama birde slr tarzını düşün alacaksın mak.elinin altına zumunu netliğini vs.özelliklerini sen yapacaksın ooh keyfine diyecek yok!!
kompakt mı?dslr mi?slr mi? dersen benim sıram şöyle olurdu...
1-Dslr
2-Slr
3-Kompakt

 

Tarih: 9 Mayıs 2005, 20:39 - İp: yok
  • 1