selei
selei (üye)
İstanbul / Amatör

Analog Mu Dijital Mi

Ben analog makina almaya daha yakınım ama eksileri nelerdir yada artıları belirtebilriseniz sevinirim.Analog fotoğrafçılığın geleceği varmıdır? Bir de analog makina aldığımda bunları o kalitede tab edebilecek yerler nerelerdir acaba, her fotoğrafçı yapabiliyor mu bu işi.

Tarih: 25 Kasım 2005, 19:04 - İp: yok
ebaskin
ebaskin (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba,
Bende sizin gibi düşünenlerdendim. Sonunda 2 adet digitalden sonra gidip analog bir Canon aldım ve kullanıyorum. Gelelim artı ve eksilere. Artıları,çok daha zevkle fotoğraf çekiyorsunuz. Nasıl çıkacak heyacanı bir başka. Eksileri, çektiğiniz fotoğrafı hemen göremediğiniz için ayarları düzeltme şansınız yok. Poz telafili çekim yaptığınızda da filmden 3-5 kare harcıyorsunuz. Banyo ve baskı işlemlerini nerede yaptıracağınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun için tecrübeli arkadaşlardan referans alabilirsiniz. Ben banyo yaptırıp, taratıp CD'ye bastırıyorum. Bir de dia çekeyim derseniz işin masrafı artıyor. Bu işlemler için makara başına yaklaşık 20 YTL harcamanız gerekecek. Benim gönlümden geçen tabii ki iyi bir digital SLR ama şu an o kadar para ayıramayacağım için analog makinenin tadını çıkarıyorum. Kodak 4530 ve Canon A 85 digital makinelerimi inanın çok az kullanıyorum. 2-2,5 milyar ayırabiliyorsanız bu işe digital SLR alın derim. Ama benim gibi bu parayı bu işe ayıramıyorsanız. Analog bir Canon veya Nikon alın, işin zevkini çıkarmaya bakın derim. Bol fotoğraflı günler dilerim.

 

Tarih: 26 Kasım 2005, 10:07 - İp: 85.***.**1.51
Film
Film (üye)
İstanbul / Amatör

Teknoloji ilerledikçe hekes dijitale dönüyor ama analogun tadı bambaşka artıları ıso değeri daha geniştir,siyah\beyaz fotoraf çekilebilir (dijitaldede photoshopdada siyah\beyaza çevrilebiliyor ama analogtaki kadar kaliteli olmuyor)Dijital fotoraf nakinesi hiçbir zaman analog fotoraf makinesinin çektiği fotorafın kalitesine ulaşmamıştır.

 

Tarih: 21 Şubat 2006, 19:04 - İp: 85.***.**8.241
  • 1