mr.21
mr.21 (üye)
İstanbul / Amatör

Analog Makina İçin Fikir

Öncelikle herkese iyi aksamlar...Analog makinaya merak saldim bu aralar..eskiye olan merakımdan olsa gerek yakın bir zaman icinde filmli bir alet almayı planlıyorum önerileriniz nedir cok fazla bir bütce ayıramıcam malum öğrenci hayatı şimdiden teşekkür ederim

Tarih: 6 Temmuz 2009, 22:13 - İp: 88.***.**4.122
ladomi
ladomi (üye)
Balıkesir / Amatör

"Analog makinaya merak saldim bu aralar..eskiye olan merakımdan olsa gerek" demişsiniz . herşeyi izah etmişsiniz . En eski fotoğfar makinalarından şöyle güzel bir körüklü tam size göre ..

Tabiki hayır , o kadarda değil. Ben zenit kullanıyorum , 2. el olarak almıştım. Eskiye olan merakım ve isteğim dışında fazlasını yapan elektronik teknolojinin bünyemde strees oluşturmasından dolayı.

Zenit et seçtim. Memnunum .. Sizinde İlk seçiminizi , herşeyini kendinizin konrol etmek durumunda olacağınız bir aletten yana kullanmanızı öneririm.
Çünkü size anın tadını yaşamanıza çok katkısı olacaktır. tabi niyetiniz ne yaşadığınızı bilmeden elektronik beyin gibi kodlanıp çekim yapmaksa bunu bilemem . Ama Siz O Andan tat almak istiyorsanız , görüntüyü yalnızca denklanşöre basmakla sınırlandırmayın lütfen.

Yakalayacağınız görüntüyü gözlemleyin , elinizden gelen her ayarlarını kendiniz tek tek yapın. Ve Kendinizi Geliştirin.

Evet zaman akıp geçiyor ve siz her gördüğünüzü görüntüleyemezsiniz heleki otomatik olmayan bir makina ile çok şey kaçırır veya kaçırdığınızı sanarsınız. Ama asla unutmayın amaç , görüntüyü çekip bir kenara atmak değil ,o görüntüyü oluşturan zamanın küçük bir evresinde de varolduğunuzu yeniden hatırlamak kısaca yaşamak olmalıdır. Bunun için harcadığınız her çaba sonucunda yeterli beceriyi kazanarak her anlamda gelişmiş olucağınıza şüphe duyamam.

Unutmayınki eğer "birşey" için zaman harcamıyorsanız , yaşamıyorsunuz , yaşamadan öleceksiniz demektir.

Vakit kaybı olarak gördüğünüz her ne olursa olsun , size varlığınızı hissettiriyor ise ; "bir şey için Harcanan zaman, harcanmış zaman değildir" sözünü benimseyebilirsiniz.

 

Tarih: 5 Eylül 2009, 17:31 - İp: 88.***.**3.148