kanatlikurbaga
kanatlikurbaga (üye)
Trabzon / Amatör

Analog / Dijital

Bu konu hakkında eminimki bu bölümde birçok başlık açılmıştır ama göz attığım kadarıyla henüz tatmin edici bir yazı ve yorumla karşılaşmadım.
Sık fotoğraf çekip aynı figür ve kompozisyonu birçok kareden yakalayıp aralarından seçmek yerine denklaşöre her bastığımda bedelini ödemek zorunda olduğum kareler yakalamak istiyorum. Bu olay dijital makinede olunca çektiğim karenin hiçbir değeri kalmıyor. Bu amaçla elle ayarlanabilir analog makine almak istiyorum.

Piyasayı araştırdım çıkan en iyi sonuç Canon A1/AE1, Zenit ve yeni nesil conconların trendi Lomo'lar oldu.
Bu makinelerin sanal satış fiyatları Canon 300-500 arası, Zenit 150-300 arası, Lomo'lar ise değişken.
Sormak istediğim soru şu: Sizler ömrü elinde makineyle geçmiş olan insanlar olarak bu fiyat aralıklarını nasıl buluyorsunuz, eminönüne gitsem aynı kalitede daha ucuzunu bulma imkanım var mı yoksa kalite ve güvence açısından internetteki bu fiyatları değerlendirsem mi? Son olarak elektronik beyinleri varmı yokmu onu bilmiyorum ama bozulma riskleri nekadar?

Tarih: 27 Ocak 2014, 12:37 - İp: 94.***.**4.160
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Zamnında filmli makine kullanan insanlar dijital teknoloji ile birlikte dijital fotoğraf makinelerine geçtiler.Belki de çoğu bir daha filmli makinelerini ellerine bile almamışlardır.Daha sonra fotoğrafla dijital makineler saysinde tanışan bir çok insan filmli makinelerin eskilere götüren o havasına kapılıp filmli makinelere yöneldiler.Bu arada bazı fırsatçılar dijital makinelerin ortaya çıkması ile bir kenara atılan filmli makineleri zamnının bile üstünde fiyatlarla insanlara satmaya çalıştılar.Ve bir ara 50 liralık makinelere 3000 lira yanlış yazmadım 50 liralık Zenit'e üç bin lira isteyenler türedi.Ama aslında o filmli makinelerin zamanı geçmişti ve çoğu kimse artık dönüp o makinelere bakmıyordu bile...
Neyse mesele şu, filmli makine alıp fotoğraf çekersiniz bu sizin zevkinize kalmış.Ama zahmetli bir yol varken neden zahmetsiz ve hedefe götüren yolu tercih etmiyorsunuz ki? Ama illaki bir filmli makine almak istiyorsanız 100-150 lirayı geçmeyin bence.İlk kullandığınız filmleri çok kaliteli filmlerden seçmeyin.İlk bir kaç makara acemiliğinize kurban gidebilir çünkü. Banyo işini ciddiye alan bir yere filmlerinizi banyo ettirin.İstediğiniz filmi bulma ve banyo yapan yer ile ilgili bulunduğunuz şehirde bağlı olarak sıkıntı çekebilirsiniz.Sizin özene bezene çektiğiniz bir makara filmi özensiz banyo ile mahvettiklerinde dijitale dönmeyi ciddi ciddi düşüneceğinizden eminim.Filmli makineniz ile şu anki dijitalin kalitesini yakalayamazsınız.Kolay gelsin.

 

Tarih: 27 Ocak 2014, 14:11 - İp: 176.***.**0.94
kanatlikurbaga
kanatlikurbaga (üye)
Trabzon / Amatör

Peki Nikon F'lerden edinsem nasıl olur?

 

Tarih: 29 Ocak 2014, 18:33 - İp: 94.***.**4.160
kty
kty (üye)
Yurtdışı / Firma

makine konusunda fazla yanlış yapma ihtimaliniz yok.
pozometreli ve diyafram veya perde hızı öncelikli modu olan makinaları tavsiye ederim.
1970'lerin canon, nikon, olympus, pentax veya minolta'ları toptan güzeldir.
eğer kullandığınız bir dslr varsa analogu da o sistemde kullanılabilecek makine ve lenslerden alın derim.
yani nikon dslr varsa nikon analog; canon dslr varsa pentax, olympus veya zenit gibi.

 

Tarih: 2 Şubat 2014, 15:46 - İp: 94.***.**8.180
revaniturnana
revaniturnana (üye)
İstanbul / Meraklı

bişey sorabilir miyim burdan konu başlığı nasıl açılıyor acaba

 

Tarih: 5 Şubat 2014, 20:26 - İp: 88.***.**9.153
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Istersen bana bir meil at biraz bu konuda sohbet edelim
erol _ @ abv.bg , bosluklar olmadan. Counlukla filmli makine ile cekim yapmaktayim, fotograflarimin sanatsal bir degeri varmi bilmiyorum ama kalite olarak dijitali gecmekte bir sorun gormuyorum En iyi makinalari arattirdiginda bu listede zenit in olmasina inanamiyorum, bence bu mumkun degil! En iyi makina, canon da degil, nikonda. Fotografi analog veya dijitale bolmeden once biraz dusunelim once. En basarili fotografi nasil cekeriz, agir ve buyuk bir makinaile mi yoksa her zaman yanimizda tasiyabileceimiz kucuk ve kompak bir makina ile mi..Burdan yola cikarak bir telemetrik veya slr secilebilir. Acikcasi Ebay den alis veris yapma imkanin varsa daha iyi olur. Veya bulgaristandan. Ben Bg'deyim ve zenitler 20-30 lira... 100 liraya canon a-1ler 200 e canon eos 1ler var... 70-80 e minoxlar, olympus xa v.s. ... Soylenecek okadar cok sey varki nereden basliyacagimi bilemiyorum ..

 

Tarih: 17 Mart 2014, 14:53 - İp: 217.***.**3.225
  • 1