cokobash
cokobash (üye)
Ankara / Amatör

3ehnt Et Model Makinama Aksesuar

arkadaslar bu makinama lens flash tarzı aksesuarlar almak istiyorum fakat hangi parcaları alabilirim hangileri uyumludur pek bilemiyorum bu konuda bana yardımcı olabilicek arkadaslar varsa yardımlarını bekliyorum makinemde standard zenit lensi bulunmakta zoom yapabilecegim yada daha genis alanları gorebilecegim lensler bulabilirmiyim acaba?

Tarih: 30 Ocak 2010, 00:46 - İp: 78.***.**2.104
cokobash
cokobash (üye)
Ankara / Amatör

arkadaslar bu makineden daha once kullanan yada su anda kullanmakta olan kimse yokmu bana yardımcı olablicek?

 

Tarih: 2 Şubat 2010, 01:14 - İp: 95.***.**8.181
mrtcmkznc
mrtcmkznc (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

.

 

Tarih: 4 Şubat 2010, 14:40 - İp: 95.***.**6.160
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Zenit , M42(Pentax screw mount) lensler kullanır.Aynı zamanda Tamron Adaptall serisi lensleri de adaptör ile kullanır.Prime M42 lensleri piyasada bulabilirsiniz.Ancak zoom olanları bulmak biraz daha zor olabilir.Helios, Jupiter,Industar,Porst,Soligor,Vivitar... gibi Rus,Alman,Japon lensler piyasada mevcut.Bunları internet bulabilir ve alabilirsiniz.

Yanılmıyorsam Zenit Et flaş için hotshoe bağlantı noktası kullanmıyor.Bu nedenle kablolu bir flaş ya da kablo takılabilen bir flaş bulmanız gerekiyor.Makinenin üzerindeki flaş kablosu bağlantı noktasına flaşın kablosunu takarak kullanırsınız.Piyasadan 10-20 liraya alacağınız bu tür bir flaşı bile kullanabilirsiniz.Kafası hem yatay hem dikey hareket eden bir flaş alırsanız daha esnek bir kullanım sunar size.Bunun yanında gücü ayarlanabilen bir flaş alırsanız daha iyi olur. Kolay gelsin.

(Bu da uzun zamandır foruma yazdığım ilk mesaj olsun.

 

Tarih: 6 Mart 2010, 20:58 - İp: 78.***.**5.118
  • 1