hades8282
hades8282 (üye)
İzmir / Amatör

Yeni Dslr(eos 1000d)için Koruma Ve Bakım

Herkese merhaba,

Öncelikle hem siteye hem de amatör fotoğrafçılığa yeni giriş yapmış biri olarak soracaklarımda bir saçmalık olursa şimdiden kusura bakmayın diyorum ve hemen başlıyorum sormaya:

- Geçtiğimiz hafta bir Canon EOS 1000D (18-55 mm lens ile birlikte) satın aldım. Makinenin en temel korunması için bir çanta almayı düşünüyorum ki forumu da incelediğimde genel olarak Lowepro markasının tercih ve tavsiye edildiğini gördüm. Sanırım Lowepro (Nova 140) alacağım.
-Lensin korunması, çizilmemesi için UV filtre yeterli olacak mı, yoksa başka önlemler de var mı?
-Makinenin LCD ekranında da herhangi bir koruma mevcut değil, bunun için bir öneriniz var mı?
-Makinenin temizliği konusunda (hem lensin hem makinenin genel temizliği hem de body'deki aynanın temizliği için) hangi markanın hangi ekipmanları daha yararlıdır?

Aslında özetlersek yeni alınan bir makinenin korunması, bakımının yapılması ve ömrünün uzatılması için neler yapılmalıdır?

Herkese şimdiden teşekkürler...

Tarih: 2 Şubat 2011, 15:43 - İp: 217.***.**9.194
utkusezer
utkusezer (üye)
Bursa / Amatör

Çanta,lens, lcd ekran korumasını düşünmeniz iyide; makinanın aynası banyo aynası gibi silinip temizlenmez. En iyisi makinanın içine hiç dokunmayın. iç temizliği uzmanlara bırakın.

 

Tarih: 2 Şubat 2011, 21:11 - İp: 85.***.**8.191
uuraz
uuraz (üye)
İzmir / Meraklı

bencede kutudan çıkarıp objektifi takın bidaha da yeni bir tane gelene kadar yerinden çıkarmayın bi kere açtığınızda çok başınız ağrıyo.(toz kaçması vs.)

 

Tarih: 9 Şubat 2011, 23:36 - İp: 88.***.**3.92
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

loveproya fazladan para vermeye gerek yok, su gecirmez olsun yeter.

uv filtreye gerek yok, bi faydası yoktur zaten, kit lensin camı cizilse ne olur cizilmese ne olur diycem kızacak birileri.
zaten cizilmiyorda makineyi atıp tutmazsanız. kalitesiz uv sıkıntı yasatır, kalitelisine para vermeyede luzum yok

lcd ekran içinde bir korumaya gerek yok ancak 10 liraya lcd camları var onlardan alınabilir cok istiyorsanız

lensin temizligi (on cam) için gozluk bezi yeterli. govdenin bir temizlige ihtiyacı yok.
ayna ve iç aksamı acmanızı bile tavsiye etmem. lensi makineye takın ve bir daha cıkarmayın. zaten 2. bir lensiniz yoksa bu biraz anlamsız olur.
2. lens aldıgınızdada lens degiştirirken makinenin onu asagı bakacak sekiilde lensi cıkarıp yenisini takın.
tozlanma dijitallerde en buyuk problemdir, en cok akrsılasılan kullanıcı hatasıda bunun temizlenmeye calısılması esnasında dogan sorunlar.
***********
uzun lafın kısası,sadece bir cantaya ihtıyacınız var. 2. bir lens (ve hatta3.) koyabileceginiz ebatlarda bir canta alırsanız faydanıza olur.

 

Tarih: 10 Şubat 2011, 10:15 - İp: 88.***.**8.140
hades8282
hades8282 (üye)
İzmir / Amatör

Değerli katkılarından dolayı herkese teşekkür ederim; oldukça aydınlandım Özelikle "gaijin" verdiğin bilgiler için ayrıca teşekkür ederim. Çanta için Lowepro'ya o kadar para vermeyin demişsiniz ama dün sipariş verdim internetten (Slingshot 102 AW) bugün gelecek sanırım. ama büyük çanta tavsiyenizi uygulamış oldum yandan asmalı çanta yerine sırt çantalarının daha uuygun daha kullanışlı olacağını düşündüm...

 

Tarih: 10 Şubat 2011, 10:22 - İp: 212.***.**7.68
arctic
arctic (üye)
İstanbul / Amatör

Çanta konusunda kesinlikle doğru tercih yapmışsınız. Kit kullanıyorsanız muhtemelen iki üç ay sonra yeni lense ihtiyacınız olucak ve tak çıkar yapmak zorunda kalıcaksınız. Slingshot 102 AW rahat üç lens + body alabilecek büyüklükte.

Lens korumasına gelince, ben de bu makineyi kullanıyorum ne lcd ekranında ne de lensinde bir koruma-filtre kullanmamama rağmen çizilme yok dikkatli kullandığınız sürece sorun olmuyor. Ama içinizi rahat ettirmek için 2,5" lcd ekran koruyucusu alabilirsiniz. Lens de çizilmesin diyosanız herhangi bir filtre çizilmeye karşı da kırılmaya karşı da koruyacaktır.

 

Tarih: 12 Şubat 2011, 09:22 - İp: 88.***.**7.100
  • 1