levents
levents (üye)
Ankara / Amatör

Yardım!. Hangi Ekran Kartı? (fotoğra

Arkadaşlar burada genelde tartışılan donanım konmularından farklı bir konu ama yine de bir şekilde fotoğrafçılıkla ilgisi var. phptoshop, coreldraw, freehand gibi daha çok fotoğraf ve grafik üzerine çalışma yapmak için bir bilgisayar topluyoruz. Bu durumda ekran kartı olarak en isabetli seçim ne olabilir..piyasadki gelişmiş ekran kartları filan hem oyunlar ve 3d modelleme üzerine, acaba bu konuda (2d) bi püf noltası vermıdır diye soruyorum...(makinede oyun oynanmayacağı garanti ).görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler

pentium 3 800 MHZ prescott
1gb DDR400 MHZ ram

Tarih: 21 Haziran 2005, 15:31 - İp: yok
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

sevgili arkadasim;
madem oyun oynamayacaksiniz 32bit renk derinliği destekleyen tüm kartlar işini hayli hayli görür...örneğin bir emektar s3 trio 4mb kart bile bu tarife uyar.ama 3d modelleme yapacaksan iş değişir...o zaman kaliteli bir kart alman lazım..
kolay gelsin...

 

Tarih: 21 Haziran 2005, 20:45 - İp: yok
gediz-
gediz- (üye)
İzmir / Amatör

Grafik için en uygun ATI marka ekran kartıdır,en azından benimkisi gibi yaz sıcaklarında ana kartına vanturatör ve gazoz ısmarlamasın bütün garafik çalışmalarını destekler,mimarların özelikle baş tacı bir kartır! ama üç boyutlu tasarım için bunun piysadaki en son modalini alırsan daha verim göstercektir ve olabidiğince yüksek ram tabiki,iyi çalışmalar.

 

Tarih: 24 Haziran 2005, 12:11 - İp: yok
makromikro
makromikro (üye)
Bursa / Amatör

Bu Toplıyacağın bilgisayarın nekadar tutmasını istediğine bağlı yani orta seviye bi bilgisayar toplıyacaksan ve bu bilgisayarı özel olarak kendinde kullanıcaksan sana Atı Radeon 9550 gamer edition 128mb 128bit ekran kartını öneririm hem ucuz hemde performansı yüksek bir ekran kartıdır. Fakat sen bilgisayarı ticari amaçlı alıyorsan o zaman 32 veya 64bit bir ekran kartı işini fazlasıyla görür !
Saygılar

 

Tarih: 24 Haziran 2005, 21:16 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Ge Force 5200 fx Fly kullanıyorum.Tavsiye ederim.Yanlız biraz uçuk bir tercih oldu sanırım.

 

Tarih: 27 Haziran 2005, 21:54 - İp: yok
andywarhol
andywarhol (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Değerli dostum bana kalırsa fotoğrafçılık konusunda en iyi verimi alman profesyonelce düşünüyorsan apple macintosh dur. Mesela monitörde tutan renklerin baskı sırasında farklı renklere dönüşmesini apple macintoshların kalibrasyonlu monitörü ile yenebilirsin. Çünkü pc de fotoğrafçılık alanında bunun bir standartı yok. Pc nin gelişmiş ekran kartları içerisinde sadece oyunların hareket hızını sağlayan ramler mevcut. Macintosh konusunda bir araştırma yapmanı hem macintosh hemde pc toplamanı öneririm. Bu konuda ayrıntılı bilgi için www.apple.com.tr www.bilkom.com.tr adreslerinden ayrıntılı bilgi alabilirsin. (Lacie diye fotoğrafçılık konusunda mükemmel verim veren bir monitörü var. Hayalimdir: )

 

Tarih: 5 Temmuz 2005, 03:17 - İp: yok
  • 1