mckyra
mckyra (tecrübeli)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Tripod

Arkadaşlar tripod almak istiyorum , çünkü daha yeni aldığım makinayı yok o duvara yok şu toprağa yaslayayım derken aldı çizik çizik oldu , bir de geçen 20 cm mesafeden objektifin üstüne düştü , ucuz atlattım , değmez yani oraya buraya sabitlemeye makinayı , ama bir tripod için de dünyanın parasını vermeye de değmez , zaten değse de ben alamam , şöyle amatörler için önerebileceğiniz belli bir marka veya fiyat aralığı var mıdır? Ucuz olanlar çabuk mu kırılır , bana çok saçma geldi tripod fiyatlarının uçuk olması , 3 tane çubuğun birleşmesi değil mi bu , yani bana öyle çok hassas , teleskop tripodu gibi bir şey gerekmiyor , mesela 30 milyona falan var mıdır piyasada , henüz araştırmaya başlamadım , hani belki , " yok hoca 30 milyona dandik alacağına 100 milyon ver senelerce götürsün" diye de düşünebilirsiniz...(Bir de kullanan var mı böyle amatör olup da?) Teşekkürler..

Tarih: 8 Nisan 2004, 17:33 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

mckyra öyle uzun boylu birsey almana gerek yok 5-10 cm ayaklari olan cebinde tasiyabilecegin tripodlarda var. Duvar üzerine koymaktan iyidir. Tr de varmidir bilmiyorum mutlaka vardir.

 

Tarih: 8 Nisan 2004, 18:48 - İp: yok
cpx5700
cpx5700 (üye)
İstanbul / Amatör

Bugün Jaguar C3570 marka bir tripod aldım. 40 milyona Sirkeci'den aldım. 2 adet su terazisi var. Altta ek ağırlık asma kancası var. 90 derece dik çekmek için ayarı var. Çıkabilen kafası sayesinde kolayca takıp çıkartabiliyorsunuz makineyi. Maksimum boyu 2 metreye yakın sanırım. Şimdilik iyi görünüyor. Çok profesyonel birşey aramayanlara bunu önerebilirim. Ama benim param çok kaliteli birşey almam lazım diyenler için Manfrotto'yu kesinlikle tavsiye ederim. (100 euro'dan başlıyor fiyatları)

 

Tarih: 9 Nisan 2004, 23:38 - İp: yok
  • 1