erencakir
erencakir (üye)
İstanbul / Meraklı

Tripod

Öncelikle merhaba bir sorum var , bir tripod oldukça ucuzken başka bir tripod bunun 4-5 katı peki ikisinin arasındaki fark nedir ?

Tarih: 8 Ekim 2011, 18:53 - İp: 88.***.**8.91
deathofknight
deathofknight (üye)
İzmir / Amatör

öncelikle merhaba,

ikisi arasındaki temel fark dayanıkılık ve kullanılan malzemenin kalitesi. şöyle ki 45 tl civarında alacağın bir tripod da işini görecektir, fakat parçaları genelde plastik olacak(ayaklar hariç onlar en azından aluminyum oluyor) ve bunlar en ufak yapacağın hatalı veya sert kullanımda kırılacaktır. dahası çekim sırasında rüzgar esmesi vb gibi nedenlerden dolayı tripodun titreyecek veya sallanacaktır. Ayrıca eğer makinen ağır bir makine ise, çekim sırasında deklanşöre bastıında da plastik malzemeden doalyı tripodun salınım gerçekleştirecek bu da özellikle gece çekimlerinde bulanıklığa sebep olacaktır.

Eğer bu sorunları yaşamayı göze alabiliyorsan ve sabırlı isen ucuz bir tripod la da işini görebilirsin. ama benim tavsiyem almışken düzgün ve kaliteli malzemeden yapılmış bir tripod alman, şahsen 45 tl lik bir tripod kullandığım için, her halükarda bir süre sonra daha kaliteli bir tripod alacağım.

umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir. İyi pazarlar...

 

Tarih: 9 Ekim 2011, 12:13 - İp: 213.***.**5.140
erencakir
erencakir (üye)
İstanbul / Meraklı

Çok iyi açıkladınız , çok teşekkürler kafamdaki çoğu soru işaretini sildiniz .
İyi Pazarlar . Saygılar

 

Tarih: 9 Ekim 2011, 13:25 - İp: 78.***.**3.57
  • 1