edobey05
edobey05 (üye)
İstanbul / Meraklı

Makine Temizliği

Merhaba bir konu hakkında sizden yardımcı olmanızı rica ediyorum.
Kullanmakta olduğum canon 350d makinam var resimlerde toz lekeleri oluştuğu için yalçınlar satış ofisinden temızleme kiti almak istedim.Görevli arkadaslar bu makınenın daha önce temizlik gördüğünü söyledi.(Makinamı ikinci el almıştım.Bu cümleyi ne anlamda düşüne biliriz.iyi veya kötü)daha sonra problemin objektifte değil iç mekanizmada ayna kısmında olduğunu bu temizliğin teknik servis tarafından yapılmasnın daha uygun olacağını söylediler.Gerçekten bu iş çok profesyonel bir uygulamamıdır kendim yapamazmıyım.Bu durumda kocaeli veya istanbul anadolu yakasında bu işlemı nerede yaptırabilirim.İnternetten kayda değer bir sonuç alamadım.

Teşekkürederim

Tarih: 23 Eylül 2009, 19:26 - İp: 78.***.**6.118
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Temizlik görmüş olması kötü birşey değil. Ama iç kısımda toz varsa (sensörde) bence de kendiniz kurcalamayın. Öyle pompa ile falan çıkmaz o tozlar. Basınçlı hava, solüsyonlu spatula vs kullanılıyor ki bilmeyen bir el sensörü yerinden oynatabilir. Sirkecide Hayyam pasajına giderseniz yardımcı olurlar. Çoğu yer ücretsiz temizler, en kötü ihtimal 15-20 TL'ye hallettirirsiniz.

 

Tarih: 23 Eylül 2009, 20:14 - İp: 95.***.**9.23
edobey05
edobey05 (üye)
İstanbul / Meraklı

Temizlik görmüş olması kötü birşey değil. Bu cümle açıkcası benı biraz rahatlattı.Söylediğiniz gibi en iyisi bir bilenden yardım almak.sonuçta işimiz görüldükten sonra üç beş kuruşun lafı olmaz.Cevabınız için teşekkürler.

 

Tarih: 23 Eylül 2009, 20:48 - İp: 78.***.**6.118
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın arkadaşım, Aynı makinadan bende de var. Yazınızdan anladığım kadarıyla İzmit'de ikâmet ediyorsunuz. Makinayı oralarda hiç kurcalatmayın. İstanbul Sirkeci'de Erkayalar teknik servisine önceden randevu almak kaydıyla getirirseniz Sensör temizliğini yapıyorlar. Ben yaptırdım ve ücret almadılar. Sizden alırlarmı bilemem çünkü o zaman benim makina garanti kapsamındaydı. Alsalar bile çok az bir ücret olur ki önemli değil... Burda önemli olan uzman ve yetkili kişilere makinayı açtırmaktır. Kolay gelsin...

 

Tarih: 23 Eylül 2009, 23:27 - İp: 217.***.**1.6
  • 1