photography006
photography006 (üye)
Nevşehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Jımmy Jip Hakkında

merabalar arkadaşlar bugünlerde jımmy jip ilgimi çekmeye başladı. fiyatlarını araştırdım çok pahalı ve ben bunu kendim yaptırmak istiyorm yapılmayacak bişey değil zannımca teknik olarak bilgiye ihtiyacım var yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim...

Tarih: 13 Nisan 2011, 10:06 - İp: 78.***.**0.169
wemark
wemark (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Selamlar. Maalesef Jimmy Jip'i Türkiye'de yaptıramazsınız. Çünki çok büyük bir mühendislik konusu olduğu için zaten fiyatlar o ayardadır. Jimmy Jip Denge,Aerodinamik,Titreşim ve hassas ölçümler gerektiren hesaplamalar gerektirmektedir. Materyali Karbon alaşımlı aluminyum olduğu için Türkiye'de yapılamıyor. Zamanında bizde düşünmüştük ama ithal etmek daha ucuz ve daha mantıklıdır. Eğer önemli ölçüde merak saldıysanız. Sizi bizim ekibimizdeki Jimmy Jip'çiler ile tanıştırabilirim ama. Jimmy Jip'ten önce Kameraman olmanız gerekir. Bir show programı kameramanlığı'da 6-7yıl kamera asistanlığı yapmanızı yani bir kameramanın yanında o kadar süre eğitim demektir. Genede düşünmenizi öneririm.
O kadar eğitim, çalışma süresi ve kuvvet gerektiren bir iş olmasına rağmen maalesef aldıkları ücret düşüktür. Bilgilerinize.

 

Tarih: 13 Nisan 2011, 23:46 - İp: 88.***.**6.41
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

forumda aratın. gecten bir arkadas evinde yapmıstı. cok buyuk muhendislik gerektirmiyor anlayacagınız. youtube videosunu koymustu hatta, iletişime gecersiniz.

hatırladıgım akdarıyla bir baska uye de yapmıs ve satıyordu. birz arastırmayla bulunur.

 

Tarih: 14 Nisan 2011, 13:35 - İp: 88.***.**8.140
mmpro
mmpro (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşım ben kendim jimmy jib yaptım 4,5 m uzunluğunda. Demiri sağa sola çevirebiliyorsun fakat Kamera kendi etrafında sağa sole dönmüyor. aşağı yukarı donuyor. Eğer istersen resimlerini atabilirim. İlgilenirsen pm atarsın..

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 00:17 - İp: 88.***.**5.93
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

5 bin tlye yapıyorlar hatta 10bin tlyede. alıyorsunuz ve kullanıyorsunuz. kendi yaptığınız biraz uğraştırır açıkçası

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 01:47 - İp: 88.***.**5.249
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

satın almak yerine kiralanabilirde. yada satın alınıp kiraya verilip parasını çıkartabilirsiniz de.

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 01:48 - İp: 88.***.**5.249
kayasli
kayasli (üye)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Eğer almak isteyen arkadaşlar varsa şu linke bir göz atsın derim.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-aksesuar-yedek-parca-diger-aksesuarlar-satilik-jimmy-jib-32750434/detay/?

 

Tarih: 22 Ağustos 2011, 15:17 - İp: 81.***.**8.55
maynmedya
maynmedya (üye)
Konya / Firma

Türkiye'de Jimmy Jib üretiyoruz ve Dünya'ya satıyoruz. Bilginize
www.maynmedya.com

 

Tarih: 3 Eylül 2011, 04:35 - İp: 109.***.**8.243
antbalci
antbalci (üye)
İzmir / Meraklı

Merhaba. Kendim torna aötlyesi olan bir arkadşımın yardımı ile bir jib yaptım. (jip değil jib olması gerek sanırım). Bu cihazı kullanrak çektiğim kliibi izlmek istersen link:

http://www.videoizlesin.com/8422-cagatay-askin-goz-yaslari-%7Byeni-klip%7D/

Şu an cihaz demonte durumda, fakat ilgilenirsen parçalarının resimlerini gönderebilirim. Çok uzun kollu ve kamera kumanda fonksiyonu olan jib'leri üretmek gerçekten yüksek teknoloji gerektirebilir. Ancak orta seviye kullanım için, ancak yine de sarsıntısız haifi ve kullanışlı bir jib yapmak öyle aşırı bir uzay mühendisliği gerektirmiyor.

 

Tarih: 17 Eylül 2011, 21:49 - İp: 85.***.**3.208
piyanist_irfan
piyanist_irfan (üye)
Kocaeli / Meraklı

selam arkadaşlar forumun acemisiyim öncelikle ,forumu kullanma amaçlı doğacak kusurlarım olursa affınıza sığınıyorum ve ayrıca forumda tanışma kçöşesi varmı ben göremedim

öncelikle kendimi tanıtmak isterim ismim irfan 35 yaşında bir çocuk babasıyım,
23 yıldır prof. anlamda müzikle uğraşmaktayım mekanik işlerde uğraşacak bilgi ve beceriye sahibim ,

arkadaşım kusra bakmasın kendimi tanıtma babında konunun özüne geleceğim ):

fotoğraf yada kameramanlıkla amatör bir insan ne biliyorsa onu biliyorum ,

fakat şu jimmiy jib olayına son derece kafayı takmış vaziyetteyim

yaklaşık 7 m boyunda aşağı, yukarı, sağa ,sola ve aynı zamanda 360 derece kameranın kendi ekseni etrafında dönerek değişik efektler elde edilmesini sağlayan , havalı her yöne dönebilen tekerlekleriyle bozuk zeminde dahi yer değiştirmelerde çekim kalitesini bozmayacak, titreşime sebebiyet vermeyecek, hareketlerin sertliği ve yumuşaklığını istediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz (hızlı, daha hızlı, yavaş ,çok yavaş ) kameraman dilinde bu saydıklarıma ne denir bilmiyorum

böyle bir alet yaptım.. şu an gövde ağırlıkları ve bir kaç küçük ayrıntısı kaldı ilerleyen günlerde videosunuda inşallah koyacağım ..


jimmy jib gerçekte basit gibi görünsede işin içine girdiğinizde denge ve hasas yapım aşamasını içersede sonuçta yapılamayacak bir alet değil en azından benim için ..

bunu buradan ilgilenen arkadaşlarla paylaşmak istedim , evet türkiyede jimmy jib yapılıyor dünyaya da satılıyor fakat fiyatlar insanları kendi jimmy jiblerini yapmaya zorluyor ,

mühendisliği, malzemesi, işçiliği, kar marjı hepsini anlarım fakat fiyatların aşırı uçuk olduğunu düşünüyorum ve bu konuda araştırmalarım halen sürüyor ve yapmış olduğum aleti en düzey profesyonel bir alet seviyesine çıkaetmayı amaçlamaktayım ki olamazmı pek alada olur ,

doğru malzeme temini, tecrübe, bilgi, ve imkan bunlar bende mevcut ,

herkeze sevgi ve saygılar sunuyorum esen kalın...

 

Tarih: 6 Ekim 2011, 20:54 - İp: 88.***.**7.244
  • 1