netcati
netcati (üye)
Kırıkkale / Amatör

Hp 735 Kullanan Var Mı?

hp 735 kullanan var bu makine hakkında bilgi alabilir miyim. Sizce almam uygun olurbu bu fiyataki digital makinalarla kıyaslayacak olursak.NT

Tarih: 13 Ocak 2005, 17:10 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sevgili Necati kardeşim, Hemşerim,
Gel sen büyük sözü dinle ve Kodak ve Hp den uzak dur ikisini de isktir et gitsin .Git kendine bu iki marka hariç dilediğin ccd sensörlü efektif pixelli makineyi al.

 

Tarih: 14 Ocak 2005, 00:04 - İp: yok
buba
buba (üye)
İstanbul / Amatör

netcati yani neden bilmiyorum ama hp ve kodak'ı kötülüyolar ama ben ve bi kaç arkadaşımın hp makinalarımız var ve şu ana kadar bi problemlerini görmedik ve hiçbiri arızada yapmadı. fotograf kaliteleride çıktı alınca iyi çıkıyo. bende ps 945 var ve memnunum. karar senin ama kötüledikleri kadar kötü markalar değil. nedemişler adamın adı çıkıcağına, canı çıksın. bide amerikan markaları oldukları için seni bunlardan soğutmaya çalışıyolar ama bence en azından hpler alınabilir. belki kodaklarda iyidir ama ben daha önce kodak kullanmadığım için hiçbi yorum yapamayacağım ama unutma karar senin.

 

Tarih: 22 Ocak 2005, 00:00 - İp: yok
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

netcati arkadaşım...,

öncelikle şunu açıklığa kavuşturmalısın , sen eğer başlangıç seviyesinde bir kişiysen ve ilk defa alacaksan daha uygun fiyatlara bir makina al.ben 6 ay HP 725 kullandım evet gerçekten iyi makina gündüz normal ışıklı ortamlarda yani dış ortamlarda çok kullanışlı fakat acaip pil tüketiyor.2300 AMP şarzlı pil kullanmak zorundasın birkere.
sonra akşam evde otururken yada bir kafede arkadaşlarını çekmek istediğinde yani akşamları demek istiyorum sonuç hüsran olur.ama gezmeyi ve dolaşmayı seviyorsan gün ışığında makinanı istediğin kada kullan bir sorun olmaz.sadece geceleri bir işine yaramayan bir makina almış olursun ama bu senin için bir başlangıç olur.sonra daha iyisini alırsın...
yada birdaha para vermek istemiyorsan daha iyi bir şey al ...ben sana hiç kimsenin önermediği bir makina söyleyebilirim ......sanyonun tüm 3.2 mp'li makinalarını alabilirsin herşeyiyle çok güzel gece çekimi çok iyi LCD ekranından baktığın zaman görüntülerde FLU 'laşma olmuyor yani CCD sensör'ünün algılaması iyi 2 cm'den makro alabilirsin web sitesinden araştır.örnek resimlerde var.


saygılar vede bol fotograflı günler...

gezmek için eniyi arkadaş bir fotograf makinasıdır.senin istediğini yapar...
ATi_2001

 

Tarih: 25 Ocak 2005, 03:24 - İp: yok
dynamique
dynamique (üye)
Bursa / Meraklı

Ben 735 kullandım ve gece çekimlerinde çok kötü bir cihaz. şu an 945 kullanıyorum ve yeni başlayanlara tavsiye ederim .başlangıç için ideal ama dediğim gibi prof. anlamda makindan bişey beklemek hata olur.

 

Tarih: 28 Ocak 2005, 15:14 - İp: yok
muratti35
muratti35 (üye)
İstanbul / Amatör

SLM.. BEN YAKLASIK 10 AYDIR BU MAKINEYI KULLANIYOM.. VE SIMDI DAHA IYISINI ALMAK ICIN ELIMDE PARA VAR.. MAKINEMIN YANINDA 30 MILYONLUK CANTA 50 DOLARA ALDIGIM 128 MB SD CARD, 4 TANE GP, 4 TANE CAMELION OLMAK UZERE 8 TANE PIL VE PIL SARJ ALETI ILE SATIYORUM.. MAKINE ''KIZ'' GIBI.. SATIYORUM.. EGER ALMAK ISTERSEN BENI ARA.. NEREDE OLDUGUN ONEMLI DEGIL.. MAKINENIN BANA TOPLAM MALIYETI 450 MILYON CIVARINDADIR.. AMA BENI ARA.. SANA BISEYLER YAPARIZ.. TEL:0536 303 73 63

 

Tarih: 8 Şubat 2005, 14:01 - İp: yok
ikarahal
ikarahal (üye)
İstanbul / Amatör

Bende 8 adet diji foto kullandım. Iclerinde Hp 735 de vardı.
Hp 735 pentax len kullanmıs fakat basarılı bir makina degil.
Aksamları ve ısıgın az oldugu mekanlarda hayal kırıklıgına ugratıyor. Video cekimide aksamları kotu oluyor. 735 den sonra Canon a60 almıstım aralarında video olsun foto olsun korkunc fark vardı. Ayrıca HP 720 de kullandım ve eski model olmasına ragmen 735 den kesinlikle cok daha iyi makina. Bu konuda sadece foto isi yapan markaları tercih edin. Onun lensi bunun ccd sensorunden toplama makinalara para vermeyin. Belki biraz pahalıdır ama kesinlikle her kurusuna deger.

 

Tarih: 9 Şubat 2005, 13:58 - İp: yok
fsirin
fsirin (üye)
İstanbul / Amatör

Bir HP735 kullanıcısı olarak, makinanın flaşsız gece çekimlerinde 2s poz süresi verdiğini ve ayak kullanmadan net sonuç almanın imkansız gibi olduğunu söyleyebilirim. Ayak kullanarak çektiğim birkaç gece resmi bu sitede de yayınlandı. HP735'in gece çekimindeki en büyük sorunu çekilen obje çok karanlıksa odak ayarını doğru yapamayabiliyor ve pozlama süresi ile odak ayarını da elle ayarlamama izin vermiyor. Ancak bununla birlikte çok hoşuma giden bir özelliği de gece çekimi modunda 2 saniyelik pozlamanın ardından flaş patlatıp yakın objenin'de aydınlık görülmesini sağlıyor.

 

Tarih: 2 Mart 2005, 19:14 - İp: yok
  • 1