burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

Evde Negatif Tarama

Öncelikle şunu yazmalıyım ki bu konunun yerinin burası mı olduğunu bilmiyorum. O yüzden eğer çok ters bir yere yazdıysam uyarın başka bir yere taşımaya çalışayım konuyu. "Donanım" kelimesini görünce buraya açmaya karar verdim.


Evde HP scanjet 3690 model bir tarayıcım var. Oldukça düşük bir model aslında. Asıl alma amacım da film taramak değildi ama negatif/pozitif film taramak için özel bir bölümü, aparatı bile var. bu yüzden bir alt model yerine bunu seçtim. Fakat denediğim bir kaç tarama beni o kadar da memnun etmedi. Bir yerlerde farklı yöntemler kullarak çok daha iyi sonuçlar elde edilebildiğini durmuştum.
Aranızda bu model ya da yakın bir model tarayıcı kullanan var mı? Nasıl daha iyi taramalar yapabilirim.

Daha da önemlisi genel olarak evde tarama için ne tavsiye edersiniz? Farklı programlar mesela, veya ayarlar. yoksa hiç umutlanmayacak bir tarayıcım mı var?

burak

Tarih: 20 Aralık 2005, 05:21 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Tarayıcınızın teknik değerlerini bilmiyorum ancak minimum 2400 dpi optik çözünürlük ve kesinlikle 3 Dmax yoğunluğun üstünde olması lazım ayrıca bu değerler nekedar yüksekse performans artacaktır

 

Tarih: 20 Aralık 2005, 16:14 - İp: 85.***.**1.104
magzed
magzed (üye)
Balıkesir / Amatör

aslında kullandığınız tarayıcıyı incelemedim ama benim sadık üçok dan aldığım tavsiyeler sonrası en iyisinin Epson Perfection 4870 olduğu ortaya çıkıyor şu anda bir üst modeli çıktı fakat bütçenizi bilmiyorum bu makine 450 euro yanlış hatırlamıyorsam ben de dijitalden slr ye geçeceğim için ve uzun vadede maliyeti azaltmak istediğimden tarayıcı alacağım(sado34 ün s&b fotoğraflarını incelerseniz epsonun farkını rahatlıkla görürsünüz)

 

Tarih: 20 Aralık 2005, 21:35 - İp: 85.***.**9.124
  • 1