sabooot
sabooot (üye)
İstanbul / Amatör

D70s Battery Grip Hakkında

slm arkadaşlar d70s makinam için grip alacağım ama bazı tereddütlerim var.
Acaba makinama taktığımda (d100veya d200deki gibi) bir bütün gibi dururmu yoksa eyrelti sonradan uydurulmuş gibimi durur ve en önemlisi makinama herhangibir zarar verirmi(çizik veya pil akması)
Grip alma nedenim makinamın elime biraz küçük gelmesidir.

Göstermiş olduğunuz ilgiye şimdiden teşekür ederim.

#sabooot' tarafından 16.02.2007 19:27:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Şubat 2007, 13:34 - İp: 85.***.**5.143
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Sevgili sabooot

Tek kelime ile makina harika oluyor, neredeyse D2X'in boyunu yakaliyor.

Yalniz benim aldigim grip cekim hizini etkilemiyor,cekim sayisini ikiye katliyor,iki EN-EL3 veya 6 adet alkalin pille calisiyor,disaridan kablo baglantisi yok,direk pil yatagina monte ediliyor.Makinanin orjinal parcasi gibi yapmislar hic bir fark goremezsin,zaten uzerinde D70(S) icin ozel yapildigi belirtiliyor.Kisacasi cok memnunum.

Almanyadan kargo ile satin aldim hic bir problem yasamadim cok ciddi firma, mali UPS ile gonderiyor ve sana kargonun gunluk hareketlerini bile bildiriyorlar.Asagida firmanin adresi.

http://www.enjoyyourcamera.com/

Basarilar

 

Tarih: 16 Şubat 2007, 20:04 - İp: 195.***.**2.41
sabooot
sabooot (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili cancaner
verdiğin detaylı bilgiler için sana çok teşekkür ederim
almaya karar verdim umarım en kısa sürede elimde olur.
saygılar.

 

Tarih: 16 Şubat 2007, 20:16 - İp: 88.***.**0.118
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Sevgili cancaner

Aldığın battery grip orjinal nikon üretimimi yoksa yan sanayimi çok araştırdım fakat orjinale rastlamadım bilgi verirsen menun olurum saygılar...

 

Tarih: 16 Şubat 2007, 21:03 - İp: 85.***.**2.245
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Sevgili chopsuey

Bende almadan once uzun sure arastirma yaptim,hatta cin mali bir cok grip vardi cesaret edemedim.Sonucta Almanyada bu firmayi buldum (Ebay.fr sitesinde), en guzel yani disaridan kablo baglantisiz direk pil yatagina monte edilebilmesi.

Verdigim adresten inceleyebilirsin,Grip'in altinda su sekilde yaziyor JENIS ND70 MINI GRIP design for NIKON D70.Bir kac Nikon uzmanina sordugum da bana bu uretimin Nikonun bilgisi dahilinde oldugunu soylediler.Bildigin gibi Nikon bu seriye Grip yatagi yapmadi( Firma tarihinin en buyuk aptalligi) ve bu hatayi gelen talepler karsisinda ortmek icin yan sanayi olarak Grip uretiyor.

Yaklasik 8 aydir kullaniyorum,hergun fotograf cekiyorum ve hic bir problem yasamadim.Herhalde Nikon yapsa bu kadar iyi yapamazdi.

Kullandigim icin kesin konustum,ben cok memnunum dilerim satin alan arkadasla da benim gibi memnun kalir.

Basarilar

 

Tarih: 17 Şubat 2007, 12:28 - İp: 195.***.**2.41
celikyaman
celikyaman (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Arkadaşlar merhabalar. Ben de Hong Kong'tan söz konusu gripi satın aldım. Fakat cihaz beş kare çekti sonra sustu, ki susuş o susuş.

NİKON Teknik Servisi, ürün yan sanayi olduğu için bakmayı reddederken ben de Hayyam'a götürdüm. Yapılan incelemede deneme çekimi yaptım yine çekti. Cihazda hiçbir arıza çıkmadı gibi gelirken akşamına yine sustu ve şu an da susuş eylemine devam ediyor.

Yapılan kontolde denklanşör, pil yuvası çalışıyor. Gripten enfarüj gönderiyor. Aradaki optik kablo iletiyor. Fakat sorun nerede anlamıyorum. D70'in uzaktan kumanda sistemi de çalışıyor, ki bunu orjinal Nikon Remote ile çalıştırdım.

Bu arada optik kablonun gripten çıkan kısmına da uzaktan kumandayı tutup basınca çalışıyor. Birkaç tamirci frekans tutmaması gibi bir olasılıktan bahsetti.

Ürünü Hong Kong'a gönderip de ölme eşeğim ölme misali beklemek de istemiyorum. Daha önce sizin başınıza böyle birşey geldi mi? Bu konuda bana önerileriniz var mı?

Teşekkürler. Herkese kolay gelsin.

 

Tarih: 26 Şubat 2007, 15:55 - İp: 193.***.**6.130
serdarhop.
serdarhop. (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar merhaba bende grip almak istiyorum ama karar veremedim acaba makinalarınızın gripli fotolarını ekleyebilirmisiniz.
hem nikoncular içinde yararlı olur.

 

Tarih: 23 Mart 2007, 20:38 - İp: 85.***.**9.190
  • 1