edemus
edemus (üye)
Diyarbakır / Amatör

Canon 450 D İçin Objektif Acil Yardım

arkadaşlar canon 55-250 ve 75-300 arasında çok kararsızım bana yardım edebilirmisiniz.ayrıca objektif üzerindeki IS,III,USM gibi teknik terimler hakkında beni aydınlatabilirmisiniz çünkü aynı model objektiflerde dahi fiyat farkı var
teşekkürler

Tarih: 28 Aralık 2009, 10:43 - İp: 85.***.**1.184
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Hasekide yatmakta olan bir hasta için acil 0 grubu rh+ kan aranmaktadır. Kan vermek isteyenlerin acil bu topiğe başvurmaları gerekmektedir. Acil dedik ya.

Öncelikle bu başlık topik kurallarına zararlı. O yüzden silinebilir bilginiz olsun.

Canon kullanmıyorum. Lensler hakkında bilgi veremem ama üzerinde yazılanlar hakkında verebilirim.

IS (Image Stabilation) Görüntü sabitleme özelliği. Elde çekimlerde elinizdeki küçük titreşimleri sönümleyen objektife entegre sistem. canon nikon gövdelerde kesinlikle gerekli bir özellik ve fiyatı benzerinin 2 katına çıkarır.

III DiIII olmalı. Tamron'un lenslerinde kullanılan ve ASPC format makinelerle uyumlu olduğunu gösteren bir kısaltma. Genelde bu tip lensler FF uyumlu benzerlerine göre daha pahalı olabilir.

USM (ultra sonic motor) Bu özellikle tele objektiflerde netleme yaparken çıkan vızt vızt seslerini sönümleyen bir sistem. Yani objektifin çok sessiz netleme yapmasını sağlıyor. Kesinlikle lensin kalitesine doğrudan bir katkısı yok. Sadece daha sessiz olmasını sağlıyor. U]Ama fiyatı çok şişiriyor. Kuş fotoğrafı çekenler ve vahşi yaşam fotoğrafçıları ve kalsik müzük konserlerinde gerekli olabilecek ama normal zamanda gereksiz bir özellik. [

 

Tarih: 28 Aralık 2009, 12:36 - İp: 85.***.**9.33
edemus
edemus (üye)
Diyarbakır / Amatör

teşekkür ederim

 

Tarih: 28 Aralık 2009, 15:58 - İp: 85.***.**1.184
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Söylemeyi unuttum. USM lensler dğerlerine göre daha hızlı netleme yapar. Özellikle hareketli objeleri çekerken, anı yakalama gibi durumlarda çok faydalı. Yani futbol karşılaşması çekerken falan. Ama çok elzem olduğunu düşünmeyin. Netleme hızı biraz gövdeye ve çekeceğiniz şeye de bağlı.

IS de USM de Canon'un kısaltmalarıdır. Mesela Nikon'un Nikkor lenslerinde IS yerine VR (Vibration resistant) ibaresi vardır. Sigma da galiba IS ibaresi kullanıyor ama Tamton VR kullanıyor sanırım. USM yerinede SSM ibaresi de olabilr. Mesela sony ultra sonic motorlu lenslerinde SSM ibresi vardır. Benzer canon lensleri Sigma ve Tamron muadilleri ile kıyaslarken dikkat edin.

Peki lens APS-C mi, değil mi nasıl anlayacağız?
Kutularda pek kullanıcı dostu bir dil kullanılmıyor. Her firma kendine ait kısaltmalar kullanıyor.
• Canon EF-S (sadece EF olunca FF uyumlu)
• Nikon DX
• Sigma DC (DG olunca FF uyumlu)
• Tamron di II (Sanırın Di I FF uyumlu di III te Apsc uyumlu)
• Pentax DA
• Sony DT
• Tokina DX
Lens üreticilerinin bu ekleri APS-C uyumlu lensleri gösteriyor. Alırken kutuya bakın. Bazı 35mm fotoğraf makineleri, küçük lensleri de destekleyebiliyor. Ama tabii full frame makinede bu tip lens kullanmak pek anlamlı olmaz. Fakat FF uyumlu her lensi Apsc sensörlü makinalarda sorunsuz kullanabilirsiniz.


 

Tarih: 28 Aralık 2009, 17:49 - İp: 88.***.**2.100
  • 1