Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında haberler, bilgiler ve tartışma platformu.
  Anasayfa Foto Haber Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
film şeriti
  Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
19 Nisan 2024, Cuma
» Diyar Diyar Anadolu
 Doğal Yaşam
 İl İl Türkiye
 Kültürel Miraslarımız
 
 
» Fotoğrafça
Kötüye Kötü Demeyi Öğrenmek
harmanciMerhabalar;   Fotoğrafçılıkta belli teknik standartlar olduğu su götürmez bir gerçek olsa gerek.Bu anlamda bir fotoğrafın belli standartları yakalamış olması kaliteye ve iyiye doğru giden yolun anahtarıdır demek pek de yanlış olmayacaktır.   Buna paralel olarak kötüye kötü demeyi...
Devamı »
 
» Doğal Yaşam
Arap Sümbülü
Arap Sümbülü
Latince ismi: Muscari Bourgaei Baker Soğanlı bitkilerden olup, kayalık yamaçlarda, dağ düzlüklerinde yetişir. 1500 metrenin üzerinde yayılış göste...
Devamı>>>
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: cancemil, (1)
Ziyaretçi:
 
Toplam Üye: 282357
Dün: 2
Bugün: 1

Alaçatı - Alaçatı / İzmir

ALAÇATI
İzmir in güzel beldesi,son yıllarda deniz ve kültür turizminin gözde mekanı olmuştur.Yıllarca Çeşme nin popülerliğinin yanında sönük kalmış olsa da,bu geç keşfedilmenin faydası daha fazla olmuştur.Turizm açısında daha bilinçli adımlar atılmış.Kültürel değeri yüksek yerleşim yeri daha fazla korunmaya başlamıştır.
İzmir-Çeşme otobanında karşınıza modern yeldeğirmenleri çıkarsa Alaçatı ya geldiğiniz anlarsınız.Hiç durmayın ve otoban dan çıkıp Alaçatı ya giriş yapın,keşfedecek çok yer var.
Alaçatı girişinde bu sefer sizi eski yeldeğirmenleri karşılar.Bu bölge de yüzyıllardır rüzgar enerjisinden faydalanıldığını anlarsınız.Tahıl öğütmede kullanılan bu değirmenler küçük bir tepenin üzerinde yer almaktadır.ve Alaçatı ya hakim bir manzarası vardır.İyi bir fotograf mekanı olabilir.Hem eski hemde yeni yeldeğirmenleri aynı kadraja rahat sığıyor.Burada biraz soluklanıp çayınız içerken Alaçatıyı seyredebilirsiniz.
Alaçatı nı denizi ve rüzgarı gerçekten Dünya da sayılı yerlerden biridir.Rüzgar sörfü için belki de en iyi yerdir.Ama ben size denizinde daha çok beldeyi önermek istiyorum.
Alaçatı nın o mükemmel taş evlerini görmeden gitmeyin.Sokaklarında kaybolmak için dolaşın,kayboldukça fotograf çekecek o kadar çok mekan buluyorsunuz ki..Göreceksiniz her bir sokak birbirinden güzel ve tarih kokuyor.
Özellikle evlerin kapıları üzerlerinde 1800 lü yıllara ait olduğunu belirten rakamlar bulunuyor.Her bir kapı fotografının çekilmesini bekler gibi duruyor.
Belde içerisinde sakızla yapılmış çeşitli içecek ve yiyecek türleri bulunmaktadır.Sakızlı dondurmayı yemeden kesinlikle buradan gitmeyin.
Alaçatı Pazaryeri caminin avlusundaki antik eşya satıcılarına mutlaka uğramalısınız.Tarih kokan bir beldenin tarihi anlatan antik eşyaları satılıyor.Yine camii çevresindeki cafeler oturup biraz mola vermeniz güzel olacaktır.
Eğer mimari çekimlerden hoşlanıyorsanız, taş evler ve güzel sokaklar sizler için iyi bir malzeme olacaktır.Yanınızda geniş açı obektif bulundurmayı sakın unutmayın.

Gönderen: Kadir İrkin

Alaçatı Kolaj - Kadir İrkin
Alaçatı Kolaj
Sararmış Fotogr... - Kadir İrkin
Sararmış Fotograflar
Alaçatı-yeldeği... - Mehmet Fırat
Alaçatı-yeldeğirmenleri
Eski Ve Yeni - Kadir İrkin
Eski Ve Yeni
Alaçatı'dan.. - M. Kemal Gezer
Alaçatıdan..
Alaçatı Sokakla... - M. Kemal Gezer
Alaçatı Sokakları
Alaçatı / Çıkma... - Kadir İrkin
Alaçatı / Çıkmaz Sokak
Alaçatı / Yelde... - Kadir İrkin
Alaçatı / Yeldeğirmenleri
Alaçatı / Pazar... - Kadir İrkin
Alaçatı / Pazaryeri Camii
Sayfalar: 1 | 2 | 3
 
©Copyright 2002 - 2011