Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında haberler, bilgiler ve tartışma platformu.
  Anasayfa Foto Haber Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
film şeriti
  Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
24 Nisan 2024, Çarşamba
» Diyar Diyar Anadolu
 Doğal Yaşam
 İl İl Türkiye
 Kültürel Miraslarımız
 
 
» Fotoğrafça
Çekim Modları (p, S, A, M)
ocaklilarP (Program) Modu:      Bu modda, perde hızı ve diyafram seçimi makineye bırakılır. Amaç, perde hızı ve diyafram değerlerine çok fazla kafa yormadan çekim yapmaktır. Genellikle, ışığın yeterli olduğu durumlarda ve/veya sözü edilen ayarları değiştirmeye zaman bulunamadığı durumlar...
Devamı »
 
» İl İl Türkiye
Şehzadeler Kenti  Amasya
Şehzadeler Kenti Amasya
Yapılan arkeolojik araştırma ve bulgulara göre Amasya'da ilk yerleşme M.Ö. 5500 yıllarında başlayıp Hitit, Frig, Kimmer, İskit, Lidya, Pers, Hellenist...
Devamı>>>
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: obisabri, (1)
Ziyaretçi:
 
Toplam Üye: 282366
Dün: 1
Bugün: 1

Alaaddin Hamamı - Korkuteli / Antalya

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, halk arasında Alaaddin Hamamı olarak bilinen bu hamam ile ilgili nette yaptığım araştırmada edindiğim bilgiler aşağıdadır.
--------------------------------------------
Çaybaşı Hamamı (Hüseyin Ağa Hamamı) (Korkuteli)

Korkuteli Çaybaşı Alaaddin Mahallesi’nde bulunan Çaybaşı Hamamı’nın yazıtı günümüze gelemediğinden, kaynaklarda da ismi geçmediğinden ne zaman ve kimin tarafından yaptırıldığı kesinlik kazanamamıştır. Ancak mimari üslubu XVI. Veya XVIII.yüzyılda yapıldığına işaret etmektedir.

Geç devirlerde Hüseyin Ağa isimli bir şahıs tarafından onarılmış ve bu yüzden de Hüseyin Ağa Hamamı ismi ile de tanınmıştır.

Dikdörtgen planlı hamamın duvarları moloz taştan yapılmıştır. Kuzey ve batı yönünde yanından geçen su kanalı dolayısı ile arazi seviyesi yükselmiş ve hamamın duvarları yarı yarıya toprağın altında kalmıştır. Soyunmalık kısmı yıkılmış, üç bölümlü soğukluk ve sıcaklık günümüze ulaşabilmiştir. Soğukluğun orta bölümünden dar bir kapı ile sıcaklığa geçilir ve burası kubbe ile örtülmüştür. Sıcaklığın çevresinde üç adet beşik tonozla örtülü eyvan bulunmaktadır. Sıcaklığın sonunda, hamamın kuzey yönünü tamamıyle kapatan sıcak su sarnıcı ile külhan bulunmakta idi. Bunlardan külhan, yıkılarak günümüze ulaşamamıştır.

Hamamın en büyük özelliği köşe hücrelerinin giriş kapıları üzerindeki taş kemerlere işlenmiş profiller, kubbe pandantiflerindeki malakari bezemelerdir. Ayrıca kubbeler üzerinde çok sayıda yıldız şeklinde tepe pencereleri açılmıştır.

Kaynak::http://www.kenthaber.com/IlDetay.aspx?ID=1208

Gönderen: Gülter Özgür

 
©Copyright 2002 - 2011