Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında haberler, bilgiler ve tartışma platformu.
  Anasayfa Foto Haber Forum Foto Market Fotoğraf Galerisi Seri İlanlar Eğitim Fotoğraf Gezileri Reklam İletişim
film şeriti
  Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
20 Nisan 2024, Cumartesi
» Diyar Diyar Anadolu
 Doğal Yaşam
 İl İl Türkiye
 Kültürel Miraslarımız
 
 
» Fotoğrafça
Titreşim Önleme Sistemi Yararlı Mı?
ocaklilarAşağıda görülen her iki fotoğraf da, aynı ortamada ve aynı değerler ile çekilmiştir. (Yetersiz ışık şartları, Perde Hızı: 1/8, Diyafram: 2.8, ISO 50)      Makinenin, yetersiz ışık şartları nedeniyle ISO yu yükseltememesi ve her iki fotoğrafta da aynı perde hızı ve diyafram değerl...
Devamı »
 
» Doğal Yaşam
Yalıçapkını
Yalıçapkını
Yalıçapkınıgiller (Alcedinidae), gökkuzgunları (Coraciiformes) takımına ait bir kuş familyasıdır. Familya üyeleri tüm dünyada yayılış gösterirler. ...
Devamı>>>
 
» Aktif Üye/Ziyaretçi
Üye: shenay, efkofoto, (2)
Ziyaretçi:
 
Toplam Üye: 282358
Dün: 2
Bugün: 0

Çeşme - Çeşme / İzmir

ÇEŞME
Son yıllarda Ülkemizde Turizmde en popülerleşmiş yerlerden biri de Çeşme'dir..Yaz aylarında ki çok yoğun nüfus artışına karşı özgün güzel yapısını ne kadar koruyacak acaba.
Otobandan Çeşme ye gidiyorsanız,öncelikle Alaçatı sapağında girmelisiniz.Çünkü bu yol üzerinde Alaçatı ve Çeşme arasında kalmış çok güzel bir belde bulunmaktadır.Ilıca bölgesi adını kaplıcalarına borçludur.deniz suyu ılıcalardan kaynaklı sıcaktır.Çok uzun bir sahili bulunmaktadır.ege bölgesi coğrafyasında nadir rastlanacak uzunlakta bir sahil şeridi.
Sahilin uç kısmında bulunan Paşalimanı denilen yerde denizin içinde sıcak suyun nasıl çıktığını mulaka görmelisiniz.Ilıca ya gelmişken yemek tercihinizi burada yapmanızı ve meşhur kumru ve lokma tatlısını yemenizi tavsiye ederim.
Ilıca bölgesi yazlık ,otel ve diğer turistik işletmelerin hızlı istilasına girmiş bulunmaktadır.
Buradan çıkıp çeşme de vardığınızda ilk yapacağınız,Merkezde bulunan Çeşme Kalesini görmek olmalıdır.1508 yılında II.Beyazıt tarafından yaptırılan kale çok iyi korunmuş durumdadır.Müze olarak hizmet veren kale,yaz aylarında konser mekanı olarak kullanılmaktadır.
Çeşme çevresinde hem fotograf hem de deniz için gidilecek güzel yerler.Ayayorgi Koyu,Pırlanta Koyu,Dalyan ve altınkum..Benim tercihim Altınkum,hem daha sakin hem çok çok temiz.
Çok yeşil bir bitki örtüsü bulamayacağınız Çeşme de manzara fotografları,gün batımı için ideal mekanlar bulabilirsiniz.
Eğer yol kenarında ,kıraç bir arazide kavun tarlası görürseniz mutlaka durun ve bu güzel Çeşme kavunlarından tadın.
Hemen karşı kıyıda göreceğiniz Sakız Adasında olduğu gibi Çeşme nin de sakız ağaçları çok ünlüdür.
Akşam yemek için önereceğim tek şey tabiki balık olacaktır.Çeşme nin balık lezzeti çok iyidir.dalyan bölgesindeki resturantları deneyebilirisiniz.yemek esnasında Karşınızda komşu Yunan adaları,ege de nefis bir gün batımı ile gününüzü tamamlayabilirisiniz..

Gönderen: Kadir İrkin

Çeşme - Yücel Yıldırım
Çeşme
Çeşme - Yücel Yıldırım
Çeşme
Çeşme Kalesi - Cumhur Çimen
Çeşme Kalesi
Çeşme / Ilıca L... - Serkan Aloglu
Çeşme / Ilıca Limanı
Dar Alanda Ekme... - Senol Denizseven
Dar Alanda Ekmek
Sayfalar: 1
 
©Copyright 2002 - 2011