Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
26 Nisan 2024, Cuma

FujiFilm FinePix S2950 İncelemesi

husoft07
@husoft07

Puan: 5 / 10
FujiFilm FinePix S2950

Bu makineyi alırken inanın fotoğraf makinesini megapiksel ve optik zoom dan ibaret olarak kalitesine bakıyordum. Şahsım olarak detaylara kadar araştırma yapıp uygulamayı seven biriyim. Tabii maddi imkanların elverdiği sürece. Asıl mesleğim Bilgisayar Teknikerliği fakat şu anda işimle pek ilgisi olmayan bir sektörde çalışıyorum. Bir telekom firmasında altyapı teknikeri olarak. Şimdi gelelim asıl konumuza. Yazım amatörce olabilir. Sabredip okuyanlara şimdiden teşekkür ederim. Bu makineyi alırken sağda solda öylece fotoğraf çekebileceğim fiyatı uygun bir makine arıyordum. Özellik/fiyat olarak bu makineyi almaya karar verdim. Yaklaşık 18 ay oldu. Muhtemelen 12 ay boyunca otomatik modda çekim yaptım. Taaki Netfotoğraf sitesini bulana kadar. Artık sadece M modunu kullanıyorum. Bu şekilde ilk 12 ayımın nasıl boşa gitmiş olduğunu çok kısa bir sürede öğrendim. Neyse lafı fazla uzatmadan makinenin özelliklerini anlatalım ve alacak arkadaşlara yardımcı olalım.

Beğendiğim Özellikleri
Super Makro ve Makro özellikleri gerçekten başarılı. Otomatik modda kullanmazsanız ortalama 30 metre mesafeye kadar net kullanıma uygun detaylı albüm fotoğrafları çekebilirsiniz. Gece çekimlerinde 3-4 metreden fazla mesafede flaş ile çekim yapmayı denemeyin. Bu mesafelere kadar başarılı kareler alabilirsiniz. Gece fotoğraflarınızın başarılı olamasını istiyorsanız ISO değerini 64 e getirip buna göre ayarlarınızı yapın. Bu kadar fazla ayarı sadece M modunda yapabiliyorsunuz. Diğer modlarda ISO ayarını istediğiniz seviyelere getiremiyorsunuz.

Beğenmediğim Özellikleri
İlk olarak sensör olarak küçük bir sensör. 1/2 boyutunda bir sensöre sahip. Onun için büyük boy albüm fotoğrafından daha ileri baskı alırsanık bulanıklaşıyor. Şahsi olar 26 X 38,5 cm ebatında aldığım baskıda yeterince detay kaybı yaşadım. Gece çekimlerinde Flaş ile 200 ISO değerinde bile aşırı derecede bozulma yaşadım. Gündüz ise mümkün olduğunca 400 ün üzerine çıkmayın. Ben hiçbirzaman 64 ün üzerine çıkmıyorum. Odaklama çok yavaş ve karışık konularda gerçekten başarısız. Örneğin yerde yaprakların arasında bir böceğe süper makro yapacaksanız sabır taşı olmanız gerekebilir. Yada dalların arasındaki bir kuşa. Birde dikey konumda odaklamada çok başarısız. Yatay odaklayıp dikey konuma getirmek daha hızlı oluyor. Ben her ayarı elle yapmayı seven biriyim. Zamanla otomatik olsun diye aldığım makine gözümü açmama yardım etti. Özetle albümüne ailesinin ve basit anlamda manzara fotoğrafları koymak isteyenlere yeterli. Ama yok ben daha heyecanlı biriyim diyorsanız en düşük giriş seviyesi makinelerden birini tercih etmenizde fayda var.

Dijital Fotoğraf Makineleri
Tüm markalar
Canon Casio
Epson Fujifilm
General Electric Hp
Kodak Konica Minolta
Kyocera Leica
Nikon Olympus
Panasonic Pentax
Praktica Ricoh
Rollei Samsung
Sanyo Sigma
Sony  
Objektifler
Tüm markalar
Canon Carl Zeiss
Cosina Konica Minolta
Lensbaby Nikon
Olympus Pentax
Samyang Sigma
Sony Tamron
Tokina Vivitar
Zenit
Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Site Yöneticileri Uyuyor Mu?
adminMerhaba Arkadaşlar,      Sürekli eleştiriliyoruz. Taktir edilsek de genel de bu niye yok, şu niye eksik, onay niye geç gibi bir dolu sorunun muhatabı oluyoruz. Siteyle ilgili olarak bir çok konu açıldığı gibi birçok da e-mail alıyoruz. Bunların bir kısmına cevap verdiğimiz gibi b...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
mustekaslan, alimsenol, (2)