Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
25 Nisan 2024, Perşembe

Canon EOS 650D İncelemesi

sait71
@sait71

Puan: 8 / 10
Canon EOS 650D

Canon Powershot 3000 IS model kompakt makinam vardı. Kompakt olmasına rağmen çok güzel fotoğraflar çekebiliyordu. Bu sebeple Canon'dan vazgeçme gibi bir niyetim yoktu. Bir teknoloji marketin internet sitesinden 1500 TL'ye EOS 650D aldım. Yanında 18-55 IS II lens, 8GB kart ve Crafter Antares Sırt Çantası ile birlikte geldi. giriş seviyesi için çok ideal bir makina. Benim gibi amatör kullanıcılar için makina gerçekten en güzel fotoğrafı çekmeniz için size bütün olanakları sağlıyor.

Beğendiğim Özellikleri
3.0 inçlik döndürülebilen dokunmatik LCD ekran. Genelde çekim yaparken ekranı kullanmasam da videoları izlemek, fotoğraflara bakmak, dosyaları tek dokunuşla silmek gibi işlemleri kolayca yapabiliyoruz. Dokunmatiği bence çok iyi seviyede.
Az ışıkta çok iyi performanslı fotoğraflar çekebiliyorsunuz. AF özelliği ile kullanıcılara büyük kolaylık sağlanmış. Şarj durumu ideal. HDR özelliği ise olmazsa olmaz bir şey değil ancak HDR meraklıları için kolaylık olmuş. Makinanın otomatik sensör temizleme özelliği ise bence çok hoş. Video çekimlerinde otomatik netleme özelliğide artı bir puan kazandırmış.

Beğenmediğim Özellikleri
Video çekimi çok iyi olmasına karşı IS lenslerde odak yaparken çıkan mekanik ses videolarda olduğu gibi kaydediliyor. Videoyu izlerken çok kulak tırmalayıcı bir ses yaratıyor. STM lensler ile bu sorun ortadan kalksa da olmaması gereken bir şey. Her ne kadar otomatik odaklanma güzel olsa da bence netleme hızı biraz yavaş gibi. Bunlar dışında bence çok büyük eksileri yok.

Dijital Fotoğraf Makineleri
Tüm markalar
Canon Casio
Epson Fujifilm
General Electric Hp
Kodak Konica Minolta
Kyocera Leica
Nikon Olympus
Panasonic Pentax
Praktica Ricoh
Rollei Samsung
Sanyo Sigma
Sony  
Objektifler
Tüm markalar
Canon Carl Zeiss
Cosina Konica Minolta
Lensbaby Nikon
Olympus Pentax
Samyang Sigma
Sony Tamron
Tokina Vivitar
Zenit
» Fotoğrafça
Titreşim Önleme Sistemi Yararlı Mı?
ocaklilarAşağıda görülen her iki fotoğraf da, aynı ortamada ve aynı değerler ile çekilmiştir. (Yetersiz ışık şartları, Perde Hızı: 1/8, Diyafram: 2.8, ISO 50)      Makinenin, yetersiz ışık şartları nedeniyle ISO yu yükseltememesi ve her iki fotoğrafta da aynı perde hızı ve diyafram değerl...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
sezgin72, (1)